El servei de neteja de Barcelona no convoca una vaga des del 1982

Els treballadors de la neteja de Barcelona convoquen vaga del 24 a 29 d'abril

El servei de neteja de la ciutat té 4.000 empleats que denuncien que tenen el sou congelat des del 2018

Actualitzat

Els treballadors del servei de neteja de Barcelona han convocat una vaga de cinc dies, del 24 al 29 d'abril, per demanar un increment de sou corresponent a l'IPC "just i d'acord amb les pujades anuals", segons han informat fonts del sindicat UGT.

L'aturada, que ha convocat la UGT amb el suport de CCOO, començarà a les 9 del vespre del diumenge 24 d'abril i durarà fins a les 9 del vespre del divendres 29 d'abril.


La vaga afectaria la neteja dels carrers, la recollida d'escombraries i la neteja de fonts i clavegueram. Els 4.000 treballadors del servei de neteja de la ciutat denuncien que tenen el sou congelat des del 2018.

Fracàs de les negociacions

El 2021 l'IPC va acostar-se al 6%, però les empreses FCC, Urbaser i Cespa van proposar un increment total d'un 1,5% en tres anys que els treballadors han rebutjat. Concretament, van plantejar aplicar un increment de l'IPC del 0,6% per al 2019, un 0% per al 2020 i un 0,9% per al 2021.

"Som els oblidats, els ignorats, no ens veu la gent, la majoria treballem de nit. Barcelona està bruta i al matí està neta i ningú no sap per què", han lamentat.

Els treballadors també volen pressionar l'Ajuntament de Barcelona, al qual alerten que "si hi ha un conflicte afectarà tota la ciutat".

Fins ara, diuen els representants laborals, sempre han arribat a acords a través de negociacions i aquesta és la primera  vaga que fan des de l'any 1982: "Si no fan res, hi tornarem al maig", han advertit.

Normalment cada any sindicats i empreses negociaven al febrer l'actualització del salari segons l'IPC de l'any anterior. El 2020 aquesta negociació respecte el 2019 es va veure truncada per l'esclat de la pandèmia. El 2021, encara en pandèmia, es va deixar la negociació perquè l'IPC de l'any anterior havia estat negatiu. El mes de gener es va convocar una vaga que finalment es va suspendre.

ARXIVAT A:
UGTCCOOAjuntament de BarcelonaDrets laborals
Anar al contingut