Sestao

Els treballadors de La Naval protesten a Sestao per la privatització de les drassanes públiques

A les drassanes públiques hi ha reaparegut un antic conflicte laboral. Els treballadors han tornat a mobilitzar-se, primer a Sevilla ara a Biscaia, contra la privatització d'aquestes empreses, un procés que critiquen que es faci sense l'acord de la plantilla. Les protestes han aplegat gran part de la plantilla de La Naval de Sestao, que ha denunciat a peu de factoria la decisió de la Societat Estatal de Participacions, la SEPI, de tancar de manera unilateral la venda d'Izar.

Actualitzat
Vint-i-quatre hores després que les altres drassanes afectades, les d'Izar de Sevilla, La Naval s'ha afegit a la protesta per les formes amb què s'ha fet l'anunci d'adjudicació, dimarts que ve, dels centres, sense haver buscat el consens.

A la Naval, en aquests moments hi ha 569 operaris que tenen una càrrega concreta de feina: la construcció d'un gran vaixell de transport de gas, que els assegura uns dos anys d'ocupació. Com a la resta de centres, però, a la factoria de Sestao es tem que el fet d'adjudicar a diferents empreses o consorcis cadascuna de les drassanes per separat posarà en perill la viabilitat i el futur de tot el "holding".

En concret, per a aquesta planta de Sestao, en principi, el consorci adjudicatari Construcciones Navales del Norte proposa una reduccció dels 569 treballadors actuals a 340. La resta aniria via prejubilacions.
Anar al contingut