Barcelona

Els treballadors de la grua municipal de Barcelona denuncien "amenaces" per retirar un mínim de vehicles

Treballadors de l'empresa municipal de grues de Barcelona denuncien que la companyia els vigila amb detectius i que els pressiona perquè retirin més vehicles. La companyia ho admet, però té una versió diferent dels fets: assegura que ho fa per combatre l'absentisme i la desídia dels empleats, i nega que hi hagi quotes per a la retirada mínima de vehicles.

Actualitzat
El comitè d'empresa de B:SM en ple ha irromput a la Comissió de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona per denunciar que l'empresa municipal pressiona els treballadors i els amenaça d'acomiadar-los si no retiren més vehicles. Però això no és tot, ja que, segons ha explicat un dels membres del comitè d'empresa, "ens fan seguir per detectius privats sense formació, que diuen en els seus informes que els vehicles estan en infracció sense ser agents de la Guàrdia Urbana".

Segons aquests mateixos treballadors, "ja hi ha treballadors sancionats i amenaçats d'acomiadament". També han assenyalat, amb referència a les pressions que reben els treballadors, que "se'ls crida al despatx" si no retiren "mitja dotzena" de vehicles al dia, i que dels 380 treballadors de la grua municipal "ja n'hi ha alguns de baixa psicològica per la pressió".

B:SM admet els vigila amb detectius

Des de B:SM, s'ha reconegut que s'han contractat detectius. Segons l'empresa, la finalitat és seguir treballadors "concrets, que històricament no compleixen amb les ràtios de productivitat" i comprovar l'absentisme laboral prolongat. A més, B:SM ha rebutjat totalment que s'imposi "una quota" de retirades a ningú, sinó l'"obligació d'agafar el primer vehicle que trobin cometent una infracció viària".

L'actuació de les aproximadament vuitanta grues municipals de Barcelona se centra majoritàriament, a banda de la dissuasió per la seva simple presència, en requeriments específics, com a resposta a la sol·licitud dels ciutadans i de l'autoritat municipal, i en actuacions directes sobre vehicles mal aparcats i que entorpeixen la circulació.
Anar al contingut