Esplugues del Llobregat

Els treballadors de la fàbrica Braun d'Esplugues comencen les mobilitzacions per temor a perdre els seus llocs de treball

Amb la bata blava de la feina, els treballadors de Braun han abandonat durant unes hores la cadena de muntatge per sortir al carrer. Fa més d'un any que tots els operaris conviuen amb els rumors d'un possible tancament de la fàbrica d'Esplugues i el trasllat de la producció de batedores i planxes a l'Àsia o l'Europa de l'Est. Per aquest motiu, cansats de la incertesa, gairebé tota la plantilla d'Esplugues s'ha desplaçat al centre de Barcelona per dir prou i reclamar que els garanteixin el lloc de treball.

Actualitzat
Els treballadors de Braun han sortit al carrer per mostrar la seva preocupació pel possible tancament de la factoria d'Esplugues, que deixaria sense feina gairebé 800 persones. La direcció de Braun a Alemanya està estudiant el futur de la fàbrica catalana, on es fan planxes i batedores. Un futur que els treballadors temen que suposi la deslocalització de la producció a l'Est d'Europa o a la Xina.

Per això, els treballadors de Braun s'han dirigit al metro, del qual, després d'algunes parades, han sortit en direcció a la plaça Sant Jaume.

Allí, el comitè d'empresa ha entregat a la Generalitat un document en què es demana la mediació de Treball per evitar un nou tancament dins el sector dels petits electrodomèstics.
Anar al contingut