Treballadors del sector del transport sanitari han començat una vaga indefinida

Els treballadors d'ambulàncies, en vaga per l'empitjorament de les condicions laborals

Els manifestants han tallat la ronda de Dalt de Barcelona aquest divendres a primera hora per reclamar que es reverteixin les retallades en plena pandèmia per la Covid

Actualitzat

Els treballadors del transport sanitari han tallat a primera hora d'aquest divendres la ronda de Dalt a l'altura de la Meridiana en el primer dia de vaga indefinida del sector.

La protesta ha tallat la via en tots dos sentits de la marxa des de poc després de les vuit del matí. Una estona després s'ha reobert el trànsit.


Contra les retallades

Uns 5.000 treballadors del transport en ambulància a Catalunya estan cridats a la vaga pels sindicats més representatius del sector contra la decisió anunciada per part de la patronal ACEA d'aplicar una retallada salarial encara no quantificada que es traslladarà a la nòmina d'aquest mes i en endavant.

Els sindicats convocants denuncien la rebaixa salarial imposada en plena situació de crisi sanitària a conseqüència de la pandèmia de Covid-19 i l'incompliment per part de la Generalitat i l'organització patronal dels acords assolits el setembre del 2019 per revertir les retallades salarials del 3,5% que el sector patia des de l'any 2013.

La ronda de Dalt, tallada aquest divendres a primera hora


Doble escala salarial

Els sindicats, a més, denuncien les diferències salarials entre les plantilles que depenen del CatSalut i les d'empreses privades. La UGT critica el "menysteniment i la indiferència del CatSalut i el SEM, que, tot i que han de ser garants dels drets sanitaris de la ciutadania, permeten que es prolonguin les diferències entre dues plantilles".

El Col·lectiu Ronda apunta que les diferències entre totes dues plantilles no són només salarials, sinó que també afecten jornades, horaris, guàrdies, seguretat i prevenció i molts altres aspectes.

ARXIVAT A:
SalutPrecarietat laboral
Anar al contingut