Barcelona

Els trastorns alimentaris afecten persones dels 7 als 61 anys

La pressió estètica, el prototips de bellesa, els mitjans de comunicació o la genètica són alguns dels factors que expliquen els trastorns alimentaris. A Espanya, hi ha 235.000 persones amb aquests problemes. Els experts alerten que ha crescut la franja d'edat d'afectats. Ara va des de nens i nenes de 7 anys fins a adults de 61. Són dades de l'Institut de Trastorns Alimentaris (ITA). En molts casos, començar una dieta n'és el desencadenant.

Actualitzat
A l'hora de combatre malalties com l'anorèxia o la bulímia cal tenir en compte que porten associades trastorns psicòlogics i de personalitat i, en moltes ocasions, també addiccions a les drogues o l'alcohol.

Superar la malaltia no és difícil, el que és realment difícil és tornar a fer vida normal. Els afectats han de superar els seus problemes amb els aliments i, un cop ho han fet, han de continuar un tractament per prevenir futures recaigudes.

Ballarins, gimnastes, diabètics o fills de persones que ja tenen aquests trastorns són els col·lectius de més risc. Els homes cada cop més es veuen afectats per aquestes malalties i representen ja un 10% del total. Segons dades de l'ITA, un 6% dels malalts acaba morint i un 24% fa la seva malaltia crònica. Gairebé la meitat se n'acaba sortint.

Davant qualsevol dubte sobre la possibilitat que una persona presenti un trastorn alimentari, cal demanar assessorament a un especialista.
Anar al contingut