ANÀLISI

Els TN evolucionen

Actualitzat

La història dels telenotícies de TV3 és una història d'èxit teixida en aquests darrers trenta anys per la bona feina dels professionals que l'han fet possible. Durant trenta anys, hem explicat de la mà dels ciutadans d'aquest país les notícies més importants i més properes que han conformat l'actualitat en aquestes tres dècades.

Totes les edicions dels telenotícies són líders d'audiència, amb un avantatge considerable sobre les dels seus competidors, i són valorades pels espectadors com les més creïbles, rigoroses i neutrals. Aquest és un bé molt preuat que s'ha de conservar i potenciar per damunt de tot. Tots els projectes -els TN també- han de poder evolucionar -és imprescindible que sigui així- i, si aquest propòsit s'aborda des del lideratge, millor que millor.

Aquesta nova proposta de telenotícies vol ser una evolució de l'actual model; evolució en imatge i grafisme, però també pel que fa a l'estructura i els continguts.

L'informatiu on més es notaran aquests canvis serà el "Telenotícies vespre". Es passa de dos presentadors a un. Toni Cruanyes en serà l'editor i presentador, i serà un TN que incorporarà elements d'anàlisi i reflexió perquè l'espectador pugui analitzar i conèixer més bé el context de les principals notícies, amb els experts i els especialistes dels serveis informatius de TVC com a millor garantia de veracitat i rigor.

I perquè això sigui possible, tots els telenotícies, i també el "23/24", es faran des d'un nou plató semivirtual que permetrà treballar diferents gèneres periodístics des d'espais diferenciats.

S'unifiquen també les edicions del "TN migdia" i "TN comarques", sota la responsablitat de Dani Bramon i la presentació de Núria Solé i Carles Prats, pel que fa al migdia, i Mariona Bassa, Irma Pina, Agustí Forné, Carolina Gili i Isabel Pascual, en la presentació del comarques.

El "Telenotícies cap de setmana", l'editarà i presentarà Ramon Pellicer, al costat d'Agnès Marquès.

Al canal 3/24 i al portal 324.cat, també hi haurà canvis; la imatge d'aquestes dues finestres informatives serà la mateixa que la dels telenotícies. Es tracta de crear una gran marca, sota el paraigua dels serveis informatius de Televisió de Catalunya, que doni més força, més potència i més coherència als continguts que genera la redacció de TVC.

Tot aquest procés s'ha fet amb participació i transparència, i ens fa moltíssima il·lusió poder oferir als nostres espectadors uns nous telenotícies coincidint amb el trentè aniversari del primer TN en emissió regular.

 

Jaume Peral
Director d'Informatius

 

Anar al contingut