Una professional treu una mostra per fer la prova de coronavirus a l'Hospital Clínic
Una professional treu una mostra per fer la prova de coronavirus a l'Hospital Clínic (ACN/Francisco Avia-Hospital Clínic)

Els testos ràpids per al coronavirus no arribaran a Catalunya fins dijous

Sanitat confirma que ja s'han començat a enviar testos ràpids a les comunitats autònomes, bàsicament a Madrid

Actualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que abans dijous no arribaran a Catalunya els testos ràpids per detectar el coronavirus. Vergés ha assenyalat que no sap quants n'arribaran.

Des del govern espanyol, confirmen que ja n'han començat a enviar a les comunitats autònomes, bàsicament a Madrid. I que, aquesta setmana, en tindran un milió més.

Metges de l'UME ja estan practicant les proves a ciutats de l'estat. De moment, han arribat 640.000 testos i 8.000 s'han distribuït a Madrid, una de les ciutats en una situació crítica.

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que n'arribaran més.

"Estic en condicions d'anunciar que aquesta setmana rebrem, també, un milió més de test ràpids que ja hem adquirit aquests últims dies."

La distribució, segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, es farà segons les necessitats.

"L'establiment, l'ús d'aquests test és progressiu en les diferents comunitats segons de les seves necessitats específiques."

 

Una treballadora sanitària es posa els guants abans d'atendre un pacient a l'Hospital Clínic
Una treballadora sanitària es posa guants abans d'atendre un pacient a l'Hospital Clínic (Francisco Avia / Hospital Clínic)

 

Segons el ministre, s'estan fent entre 15.000 i 20.000 proves diàries. Els "test massius" començaran, ha dit, amb les persones que presentin símptomes d'estar infectades pel virus, els professionals sanitaris i els avis, sobretot els que viuen en residències.

Illa assegura que el govern espanyol està doblant esforços per mobilitzar tots els recursos per obtenir el material sanitari que es necessita i ha negat que s'estiguin bloquejant les entregues com han denunciat alguns presidents, com la madrilenya Isabel Díaz Ayuso.

Precisament a Madrid, Metges de la Unitat Militar, amb el suport de la Policia Nacional, han començat a fer els primers test ràpids.

Mentrestant el Departament de Salut de la Generalitat ja prepara l'estratègia per a l'ús del test ràpid. La prioritat -ha dit la consellera- serà el personal sanitari i la gent gran.

"Quan arribin, quan sapiguem la quantitat, posarem en marxa l'estratègia de quins col·lectiu prioritzem sobretot per fer aquestes proves ràpides. Residències i serveis sanitaris serà la primera estratègia que engeguem."

Fins ara, els resultats de les proves se sabien en unes hores, després de passar pel laboratori. Les noves proves ràpides poden detectar la presència del virus Covid-19 en pocs minuts

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut