Imatge d'arxiu de soldats vigilant sota la Torre Eiffel (EFE)
Imatge d'arxiu de soldats vigilant sota la Torre Eiffel (EFE)
París

Els terroristes que van atemptar a Catalunya havien estat uns dies abans a la torre Eiffel

Ho ha confirmat el ministre de l'Interior francès, que ha dit que els terroristes es van allotjar en un apartament a prop de París on hi havia un laboratori per fabricar el mateix explosiu que va esclatar a la casa d'Alcanar

RedaccióActualitzat

Alguns dels terroristes que van fer els atemptats a Catalunya el 17 d'agost havien estat uns dies abans a la torre Eiffel, segons ha revelat aquest dijous el ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb. En una entrevista a l'emissora France Info, Collomb ha explicat que se sap que durant el seu pas per París van comprar una càmera de fotos a la FNAC i també que van passar per la torre Eiffel poc abans d'anar a Catalunya per cometre els atemptats del mes passat.

Se sap que els terroristes es van allotjar en un hotel de Malakoff, un municipi al sud de París pròxim a Villejuif, on aquest dimecres es va descobrir, de manera fortuïta, que en un apartament hi havia un laboratori per fabricar el mateix explosiu que va esclatar a la casa d'Alcanar, on tenia la seva base la cèl·lula jihadista de les accions de la Rambla de Barcelona i Cambrils. Collomb ha indicat que la policia ha detingut tres persones presumptament relacionades amb aquest laboratori de Villejuif i s'ha limitat a dir que "és possible" que aquests detinguts tinguin alguna relació amb el grup d'Alcanar.

 

El ministre ha assenyalat a l'entrevista a France Info que el seguiment del recorregut dels jihadistes s'ha fet a través dels telèfons mòbils, que estan en mans de les forces de l'ordre espanyoles. Collomb ha relatat que va ser un treballador d'una societat concessionària d'autopistes, després de revisar la matrícula, qui va permetre descobrir que l'Audi utilitzat pels terroristes de Cambrils la matinada del 18 d'agost havia estat uns dies abans a França.

La Fiscalia Antiterrorista de París, que treballa sobre aquesta cèl·lula en col·laboració amb l'Audiència Nacional, va dir fa poc que van ser dos o tres els terroristes de Catalunya que van estar a la regió de París els dies 11 i 12 d'agost en un viatge llampec. El motiu d'aquest desplaçament no s'ha explicat.

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut