Poques meduses a les costes catalanes a causa dels temporals de juliol.
Poques meduses a les costes catalanes a causa dels temporals de juliol.
Barcelona

Els temporals d'aquest estiu allunyen les meduses de la costa

La biòloga Abigaïl Torres de l'Aquari de Barcelona afirma que les meduses "són a alta mar" i que el fort vent i els corrents marítims, fruït dels temporals, les mantenen allunyades de la costa. Malgrat això, no descarta que amb l'augment de les temperatures i el cessament de pluges torni la presència d'aquesta espècie tan temuda pels banyistes.

Actualitzat
Segons Abigaïl Torres, biòloga de l'Aquari de Barcelona, les pluges han provocat que l'aigua del Mediterrani sigui més dolça i que allunyi les meduses de les costes catalanes.

Tot i l'alegria dels banyistes per la poca presència de meduses, l'exposició de cnidaris que organitza cada any l'Aquari de Barcelona mostrarà menys exemplars d'aquesta espècie. Només es podrà veure un únic exemplar, la medusa "comuna" ("Aurelia aurita") al Mediterrani i de picada poc corrosiva.

Els visitants de l'Aquari hauran d'esperar que les espècies més evolucionades i perilloses com la medusa Aguamala ("Rhizostoma pulmo") i l'acèlf cresp ("Cotylorhiza tuberculata") desembarquin a les costes catalanes per poder veure l'invertebrat.


Anar al contingut