Madrid

Els templers demanden l'Església per haver suspès l'orde al segle XIV

Els templers han demandat el Papa per haver suspès l'orde l'any 1307 i li reclamen que es reconeguin els béns que els van confiscar, valorats ara en 100.000 milions d'euros. Segons els templers, no volen causar la fallida econòmica de l'Església catòlica, sinó que un jutjat reconegui la magnitud de l'operació tramada contra ells, ara fa 700 anys. En concret, afirmen que en aquella època tenien uns 15.000 cavallers per tot Europa i 9.000 propietats censades, a més de drets sobre terres, molins i drets portuaris, inclosos vaixells de transport i de guerra.

Actualitzat

Va ser el papa Climent V qui, l'any 1307, va suspendre l'orde. La demanda de l'Associació Orde Sobirana del Temple de Crist ha presentat la demanda als jutjats de Madrid contra la persona física del papa Benet XVI, com a successor de Climent V i no com a cap d'Estat del Vaticà.

Li exigeixen la rehabilitació de l'orde i el reconeixement dels béns confiscats, valorats en uns 100.000 milions d'euros. També demanen la revisió del procés que va acabar amb la suspensió de l'orde templera. Això sí, asseguren que no volen la restitució patrimonial d'allò que l'Església els va espoliar al segle XIV.

En aquella època, els templers disposaven de propietats a Espanya, França, Anglaterra, Portugal, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Luxemburg i Polònia.

La demanda està pendent que es resolgui el recurs d'apel·lació interposat per l'orde del Temple davant l'Audiència Provincial de Madrid, després que no va ser admesa a tràmit en primera instància. En la seva primera interlocutòria, la jutgessa va negar l'admissió a tràmit per falta de jurisdicció, en entendre que no corresponia al seu tribunal pronunciar-se sobre fets que van tenir lloc fa 700 anys, ja que són "matèria pròpia d'historiadors".

Anar al contingut