Barcelona

Els taxistes volen limitar el nombre de taxis al carrer perquè consideren que hi ha sobreoferta

Diferents organitzacions de taxistes han demanat canvis en la regulació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per reduir la presència de taxis al carrer. Consideren que hi ha massa oferta en un moment en què la crisi ha fet baixar els clients. El problema, asseguren, és que tots els taxistes volen treballar a tota hora perquè els cal fer més hores que abans per assolir el mateix calaix. Per això també reclamen que no augmentin els taxis assalariats i que els festius entre setmana només pugui treballar la meitat de la flota.

Actualitzat
Els taxistes consideren que la saturació de taxis es deu a què tots volen treballar més hores per la disminució de clients i, per tant, d'ingressos. Diuen que ara fan falta fins a 14 hores per fer el mateix calaix que abans es feia amb 10 o 11.

Els taxistes reclamen que no augmentin els taxis d'assalariats, en què el cotxe treballa en doble torn. El secretari general del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Lluís Berbel, ha explicat que "cada vegada ens trepitgem més els uns als altres; intentem aconseguir els mateixos ingressos treballant més hores".

Els taxistes també reclamen eliminar les liberalitzacions pendents, que els festius entre setmana només pugui treballar la meitat de la flota i que hi hagi més carrils taxi per augmentar la velocitat comercial. Totes aquestes propostes s'han fet arribar a l'Institut Metropolità del Taxi.
Anar al contingut