Barcelona

Els taxistes proposen el viatge compartit per lluitar contra Uber

Els taxistes de Barcelona demanen poder recollir més d'un passatger i fer viatges compartits

RedaccióActualitzat

El sector del taxi a Barcelona està preparant el terreny per fer front a la revolució tecnològica i la competència que pot representar Uber. Els taxistes reclamen a l'administració canvis legals que permetin als clients compartir taxi, per exemple, per anar a l'aeroport, i per poder ser, d'aquesta manera, més competitius. Una proposta que exigeix un canvi de normativa i que faria que en alguns casos el viatge sortís més barat, fins i tot més barat que el metro.

Carlos Fernández, representant del Sindicat Taxi de Catalunya, explica que la proposta seria establir parades amb destí a l'aeroport per més d'un usuari:

"Es puguin establir unes parades, per exemple, a plaça Catalunya, per anar a l'aeroport, i cobrar per plaça, perquè ara nosaltres no ho podem fer. Als usuaris els sortiria millor, inclús que l'Aerobús, que val sis euros per persona."

Més enllà del congrés de mòbils, a Barcelona cada vegada hi haurà més vehicles de lloguer amb xòfer. S'espera que aviat s'atorguin 3.000 llicències i que pels carrers circuli un vehicle de lloguer amb xòfer per cada tres taxis, molt lluny del que marca la normativa actual.

Aquest dimarts, Uber, en declaracions a TV3, va anunciar que vol desembarcar a Barcelona amb conductors professionals.

La Generalitat admet que es tracta gairebé d'una liberalització encoberta i per això demana que s'arribi a un pacte entre tots els implicats. Pere Padrosa, director general de Transports, diu que caldran models de transició i gestionar la mobilitat:


"Cap on es pot anar caminant, models de transició a partir dels quals el taxi vulgui entrar, diguem, també des d'aquest punt de vista, i competir en igualtat de condicions, és a dir, al final les noves tecnologies ens porten a plataformes que puguin, d'alguna manera, gestionar el que és la mobilitat des d'aquest punt de vista."

La Generalitat reconeix que potser caldrà adaptar la normativa, però adverteix que, mentrestant, s'aplicarà la llei, cosa que restringeix el pes de les plataformes de transport.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut