Uber ha provocat nombroses protestes del sector del taxi arreu d'Europa.
Uber ha provocat nombroses protestes del sector del taxi arreu d'Europa.
Madrid

Els taxistes exigeixen la prohibició de l'aplicació UBER per a dispositius mòbils

Els taxistes exigeixen la retirada de l'app per a dispositius mòbils que posa en contacte particulars per fer trajectes privats i fa d'intermediària en el cobrament ja que, diuen, fomenta el transport pirata

RedaccióActualitzat

La Confederació del Taxi a tot l'estat exigeix la retirada de l'aplicació per a dispositius mòbils que posa en contacte particulars per fer trajectes privats i que fa d'intermediària, a més, en el cobrament dels trajectes.

Els taxistes creuen que l'aplicació UBER, que es pot descarregar gratuïtament, vulnera la legalitat establerta i demanen que es veti l'aplicació perquè consideren que fomenta el transport pirata sense garanties per als passatgers.

L'organització adverteix que el sector està patint tota mena d'atacs que posen en perill 100.000 llocs de treball. La setmana passada, el Tribunal de Comerç de Brussel·les va ordenar a la societat nord-americana propietària de l'aplicació UBER el cessament de les activitats de vehicles compartits entre particulars. Entre els inversors de la companyia hi ha Google.

La Confederació del Taxi d'Espanya adverteix de la convocatòria imminent de mobilitzacions si no es posa fre a l'ús d'aquesta aplicació.

En una nota de premsa, la Confederació insisteix que aquesta aplicació ja ha estat denunciada en diferents països europeus ja que "no compta amb vehicles amb autorització administrativa per fer transport de viatgers i per tant suposen una activitat totalment il·legal".

Els taxistes asseguren que aquesta pràctica "fomenta l'economia submergida" en produir cobraments "sense que els que els fan estiguin donats d'alta en cap activitat econòmica, ni tinguin cotitzacions laborals ni fiscals, ni estiguin sotmesos a cap control administratiu".

Per això, exigeixen a les administracions públiques que adoptin, amb caràcter immediat, les mesures necessàries per impedir que es vulneri la legalitat establerta i es procedeixi a prohibir de forma contundent aquest tipus d'activitat tercermundista, il·legal i extremadament perillosa per als usuaris del transport que no compten amb cap garantia en la prestació dels serveis".

 

Anar al contingut