Continua la vaga de taxistes: segona nit a la Gran Via

Taxistes de Madrid, Màlaga, Marbella i Sevilla també s'han sumat a la protesta amb aturades

RedaccióActualitzat

Els taxistes de Barcelona mantenen la vaga indefinida tot i l'oferta de diàleg de Foment. Han passat la segona nit al carrer, aturats a la Gran Via amb Passeig de Gràcia. 

Els taxis n'han ocupat el carril central i l'han fet servir per reunir-se i fer assemblees.

Dilluns al migdia tenen previst reunir-se amb els responsables del ministeri però adverteixen que, per deixar les mobilitzacions, només acceptaran el blindatge de les llicències urbanes VTC

 

 

El Ministeri de Foment  ha anunciat en un comunicat que es reunirà la setmana que ve amb el sector del taxi i les VTC. I demana a les associacions de taxistes mobilitzades a Madrid i Barcelona "que tornin a la normalitat".

Tot i el comunicat, en una assemblea aquest dissabte a la tarda, els taxistes de Barcelona mantenen la vaga indefinida i tornaran a passar la nit a la confluència de passeig de Gràcia amb la Gran Via.

Els sindicats han celebrat la petició que ha fet la Generalitat al govern espanyol del traspàs de les competències per gestionar el conflicte amb el sector del taxi. I també la partida pressupostària que ha anunciat l'executiu català per indemnitzar els VTC i retirar els que no compleixen la normativa.

Taxistes de Madrid, Màlaga, Marbella i Sevilla també s'han sumat a la protesta amb aturades. De fet, els taxistes de Madrid també s'han declarat en vaga "espontània i indefinida".

Hi ha hagut diversos intents per desconvocar la concentració, però molts conductors estan decidits a mantenir la protesta.

Des d'Elite Taxi, han fet un comunicat per explicar que aquest és un moviment que ha sorgit de manera espontània i de manera individual per part dels conductors. Donen les gràcies a l'alcaldessa Ada Colau pel suport que està donant al sector i demanen disculpes per les molèsties que les protestes puguin ocasionar a la ciutat i els usuaris.

 

 

Noves mobilitzacions

Els aeroports de Madrid, Màlaga, València i Barcelona estan totalment aturats. Volen que Foment contempli les seves demandes i que dicti un decret llei al consell de ministres de divendres que ve.

 

 

Taxistes de Mataró, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sabadell i Terrassa s'hi han sumat també a la vaga.

Afectacions a l'aeroport

La vaga de taxis provoca cues per agafar l'Aerobús i el metro a l'aeroport del Prat.

La protesta dels taxistes ha obligat ha fet què el servei d'Aerobús que uneix la capital catalana amb l'aeroport hagi d'escurçar el seu servei i finalitzi a la plaça Espanya, en lloc d'arribar fins a la plaça Catalunya, al centre de Barcelona.

 

Alguns taxistes reunits a la T1 informen els turistes de les alternatives i han rebut el suport dels companys del Garraf.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha anunciat que diumenge reforçarà el tram de la Línia 9 del metro que connecta Barcelona amb l'aeroport del Prat davant la vaga del sector del taxi.

Així, la Línia 9 tindrà demà la mateixa freqüència de pas que en un dia laborable, amb l'objectiu de què pugui assumir tot el transport entre la ciutat i l'aeroport.

Suport de taxistes de tot l'estat

Un dels moments més celebrats de la nit ha estat quan han arribat els taxistes de Bilbao. Han fet 700 quilòmetres per donar suport a les protestes iniciades pels taxistes de Barcelona.

 

Els taxistes de Madrid també han donat suport a les protestes i exigeixen un compromís real de les administracions. Han convocat una gran manifestació davant el Ministeri de Foment per dimarts, 31 de juliol.

 

A Palma, centenars de taxis s'han reunit al passeig marítim en solidaritat amb els companys de Madrid i Barcelona.

Reclamen un decret per limitar VTC

Els taxistes estan indignats per una decisió judicial que no s'esperaven. Els ànims del sector s'han encès després de saber que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantenir suspesa la llei que havia de restringir les llicències d'empreses com Uber o Cabify.

Demanen al govern espanyol que aprovi de manera urgent un decret que permeti a ajuntaments i comunitats autònomes regular el sector. I asseguren que es mantindran alçats fins que ho aconsegueixin.

Després de reunir-se amb l'alcaldessa de Barcelona, Alberto Álvarez, el portaveu d'Elite Taxi, l'associació majoritària del sector, ha intentat, sense èxit, convèncer l'assemblea de taxistes d'aparcar les mobilitzacions fins al setembre:

"Jo no puc canviar el que diu l'assemblea. Aquí la gent es vol quedar i ens quedarem. Això no ho hem convocat les associacions. Jo els puc aconsellar que ho faria al setembre, però l'assemblea és sobirana. Per tant, el que digui la gent és el que defensarem. Vaga indefinida fins que hi hagi un decret."

Ada Colau els ha promès que no atorgaria cap més llicència a les empreses de vehicle amb conductor durant aquest agost, però amb això no n'hi ha hagut prou per parar les mobilitzacions. L'alcaldessa demana a Foment que els deixi regular:

" Demanen al Ministeri de Foment que traslladi al Consell de Ministres, que això és perfectament possible, un aclariment de la llei actual sobre transport que acabi d'aclarir que també hi ha competències autonòmiques i locals per regular aquests desplaçaments que es fan estrictament dins de l'àrea metropolitana."

ARXIVAT A:
MobilitatAeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut