Barcelona

Els taxistes de Barcelona estudien convocar mobilitzacions per les crítiques dels hotelers i la liberalització dels festius

Diferents sindicats de taxistes de Barcelona han convocat una reunió per avui on es decidirà si es fan mobilitzacions. Les causes que han provocat aquesta reunió estan en les declaracions del president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, on denunciava el dèficit del servei en determinades franges horàries i demanava la plena liberalització del sector. Els taxistes també estan "indignats" per la decisió de l'Institut Metropolità del Taxi (IMT) de liberalitzar els dos dies de festa setmanal durant l'estiu. Segons els taxistes, a la ciutat hi ha prou taxis, 3,7 per cada mil habitants, una xifra superior a la de Londres, París i Roma.

Actualitzat

La pràctica totalitat d'associacions del sector han confirmat la seva assistència a la reunió, entre d'altres, el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), la Federació Catalana del Taxi (FCT), els Sindicats de Taxistes Autònoms de Barcelona (STAB) i el Gremi Unió de Taxistes (GUT).

El sector no només està enfadat per les declaracions del Gremi d'Hostalers sinó que també està molt indignat per la decisió de l'Institut Metropolità del Taxi (IMT) de liberalitzar els dos dies de festa setmanal que els taxistes tenen assignats, mesura que va entrar en vigor dissabte passat i que s'aplicarà fins al 6 de setembre.

Segons ha informat José Maria Soto, president del Grup de Taxistes Independents, l'IMT no han comptat amb ningú per aprovar aquesta mesura, que només es una forma més d'emmascarar la mala gestió del transport públic. Els sindicats també han demanat a l'Institut Metropolità del Taxi que posi mesures per acabar amb les comissions il·legals que, segons diuen, fan servir alguns hotelers a canvi de donar les millors carreres.

Amb resposta a les declaracions de Soto, el president de l'IMET, Francesc Narváez, ha assegurat que mai s'han oposat ha negociar i ha afegit que entre tots han d'aconseguir que el taxi doni cada vegada un servei de més qualitat.

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, també ha fet la seves propostes per millorar el servei del taxi. Les propostes són promoure des del mateix IMET que els taxistes autònoms contractin assalariats com a mesura per solucionar aquesta escassetat de taxis en hores concretes. A més d'un sistema de flexibilització de les tarifes en funció de l'hora i el dia.

Miguel Ángel Martín, gerent d'IMET, ha confirmat que són molt pocs taxistes que contracten conductors assalariats, ja que suposa un cost important per al titular de la llicència i és per això que Martín ha proposat negociar amb la Seguretat Social. 

L'augment tarifari es començarà a negociar al setembre, aquest any va augmentar un 6,9 % de mitjana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut