Els taxistes autònoms podran tributar pel que realment han ingressat i no per mòduls

Els taxis eliminen el suplement de maletes i apugen un 1,1% la tarifa

Es consolida la tarifa de preu tancat de les aplicacions per a mòbils per la bona acollida dels usuaris

Actualitzat

L'AMB ha acordat apujar un 1,1% el preu del taxi per a l'any vinent i eliminar el suplement de maletes. Es redueixen la tarifa diürna i la nocturna i de cap de setmana, i es consolida la tarifa de preu tancat a través de les apps, impulsada per l'Institut Metropolità del Taxi.

Amb la intenció de simplificar el sistema de tarifes, el Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, AMB, ha decidit eliminar la tarifa T3 i s'ha deixat només una tarifa diürna, T1, i una de nocturna i de cap de setmana, T2.
Igualment, es manté la tarifa de 39 euros, T4, per als trajectes entre l'aeroport i el moll adossat.

El suplement de maletes s'ha eliminat, seguint la tònica de la majoria de ciutats europees.
La Comissió de Preus de la Generalitat ha de ratificar l'acord, que entraria en vigor abans de Nadal.

 

 

 

Les noves tarifes i suplements

La baixada de bandera costarà 2,25 € per a les tarifes T1 i T2. El preu per quilòmetre per a la tarifa T1 serà d'1,18 € i d'1,41 € per a la T2. L'hora d'espera valdrà igual per a les dues tarifes: 22,60 €.

Com que els darrers anys s'ha autoritzat ampliar en dues places la capacitat total dels vehicles, s'apuja 1,20 €, fins a 4,30€, el suplement per places als vehicles de més de 5 seients amb més de 4 passatgers.

El recàrrec per maletes s'ha eliminat, però els trajectes amb origen i destí a l'aeroport o al moll adossat tindran un suplement de 4,30 €

Els suplements dels trajectes amb origen a l'estació de Sants i a la Fira Gran Via-l'Hospitalet s'han actualitzat i ara seran de 2,5 €

Les nits especials, entre les 8 del vespre i les 8 del matí, es cobrarà un suplement de 3,10 €. Les nits especials són la de Sant Joan, del 23 al 24 de juny; la de Nadal, del 24 al 25 de desembre, i la de Cap d'Any, del 31 de desembre a l'1 de gener.

 

         

Preu tancat per a les apps

Tenint en compte la "bona acollida" entre els usuaris de la tarifa de preu tancat impulsada per l'Institut Metropolità del Taxi, IMET, el darrer trimestre del 2019, el ple del Consell Metropolità de l'AMB ha acordat consolidar-la, i continuarà incorporada en el sistema tarifari.
És una tarifa només accessible a través de les aplicacions per a telèfons mòbils de les empreses mediadores del servei de taxi, que actualment són 12.

 

ARXIVAT A:
MobilitatTaxis
Anar al contingut