Tarifa tancada pels taxis de Barcelona i l'Àrea Metropolitana

Els taxis de Barcelona podrien oferir un preu tancat per trajecte

La tarifa fixa, que conviuria amb el sistema tarifari actual i podria entra en vigor d'aquí a dos mesos, s'aplicarà a través d'una aplicació mòbil

RedaccióActualitzat

Els taxis de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana podrien oferir, d'aquí dos mesos, un preu tancat que l'usuari podrà saber abans de pujar al cotxe. Aquesta tarifa només s'aplicarà a través de la desena d'aplicacions per mòbil que hi ha al sector. El preu serà fix segons la distància, independentment de la demanda, de les condicions del trànsit o del temps.

L'anunci es fa una setmana després de la marxa d'UBER i Cabify de Barcelona.

Aquesta nova tarifa s'incorporaria al sistema tarifari actual i conviurien tots dos sistemes: l'usuari podrà triar entre l'app o la manera convencional.

En el cas de fer servir l'app no hi hauria ni baixada de bandera ni taxímetre i la tarifa es decidiria fent servir els algoritmes que actualment es fa servir per l'aplicació AMB Taxi Barcelona, que calcula el preu aproximat d'un determinat trajecte. Els taxistes veuen bé la mesura.


El servei encara s'ha d'aprovar

Es preveu que la nova tarifa sigui presentada al proper Consell d'Administració de l'IMET per a la seva aprovació i, posteriorment, hauria de ser ratificada pel Ple del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i aprovada per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya.

Notícia relacionada: Què passa a Europa amb els taxis i els VTC?

ARXIVAT A:
MobilitatTaxis
Anar al contingut