Barcelona

Els taxis ocupen també el passeig de Gràcia de Barcelona

Uns 1.800 taxis ocupen la Gran Via i els vehicles que s'afegeixen a la protesta són desviats al passeig de Gràcia

Actualitzat

Més taxistes s'incorporen a la protesta de la Gran Via de Barcelona. Segons la Guàrdia Urbana, hi ha uns 1.800 taxis que ocupen el tram central de la Gran Via entre els carrers de Bailèn fins al d'Entença.

 

 

Ara, els vehicles que s'incorporen a aquesta aturada els desvien cap al tronc central del passeig de Gràcia amb taxis que ja arriben fins al carrer Diputació i la Ronda de Sant Pere.

 

 

 

 

 

Marxa lenta dels taxis de Tarragona

Els taxistes del Camp de Tarragona s'han afegit a la mobilització organitzant una marxa lenta des de Tarragona fins a l'aeroport de Reus.

A Tarragona els taxistes han decretat serveis mínims. La resta de taxistes, juntament amb els que han vingut de diversos municipis de la zona, com Torredembarra, Cambrils, o el Vendrell, han fet un recorregut per la ciutat  passant per l'estació de tren de Tarragona, la Rambla Vella i la plaça Imperial Tarraco. Després han sortit cap a l'aeroport de Reus i el passeig de Salou.

Problemes de mobilitat

Aquesta nova via afectada afegeix un nou problema de mobilitat a la ciutat.

Els usuaris dels hospitals i de serveis mèdics són alguns dels més perjudicats per l'aturada dels taxis. Sense serveis mínims ni els anomenats "serveis socials", que en altres vagues oferien servei gratuït a persones amb mobilitat reduïda o que s'havien de sotmetre a operacions, els usuaris han hagut d'utilitzar alternatives com el bus o el metro o que un familiar els portés a l'hospital.

"Tenen dret a fer vaga, però els serveis mínims els haurien de respectar", afirma la Carmen, una veïna de Sant Boi que ha arribat a l'hospital en autobús.

Una altra conseqüencia a tenir en compte abans d'anar a buscar un servei públic alternatiu és que alguns autobusos han hagut de desviar el seu recorregut.

 

 

 

D'altra banda, també s'ha reforçat el servei dels trens de rodalies que porten a l'aeroport del Prat.

 

 

En canvi, l'aerobús ha limitat el seu trajecte des de l'aeroport fins a la plaça d'Espanya.

 

Queixes del comerç

Un dels sectors afectats per la vaga és el comerç. La Fundació Barcelona Comerç critica la mala imatge que s'està donant de la ciutat, i alerta que l'aturada tindrà efectes negatius sobre l'activitat comercial.

El seu president, Salva Vendrell, es queixa -en declaracions a Catalunya Ràdio- que la protesta dels taxistes perjudica els consumidors i el turisme.

"Quan tens col·lapsada una bona part de l'Eixample de Barcelona, el que fas és col·lapsar l'entorn, una part molt important, i això tant a nivell turístic com a nivell del dia a dia en el barri afecta totes les botigues i toots els comerços."

En aquest sentit, els taxistes demanen disculpes per les afectacions de la mobilitat i en els comerços, però defensen la seva reivindicació.

"Nosaltres estem perdent molts calés, que no es pensi la gent... l'únic que demano és voluntat i disculpes als clients del taxi i a tothom."

"No fem vaga perquè ens agradi o per tocar els nassos, no. Si en fem aquí a Madrid Màlaga a Sevilla, a València, és per alguna cosa."

Vendrell ha volgut recalcar que, tot i que entén que els taxistes tenen dret a fer vaga, aquesta no és la millor manera de resoldre un conflicte que és responsabilitat de totes les parts implicades.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut