Malala Yousafzai, traslladada cap a l'hospital després del tiroteig. (Foto: Reuters)
Malala Yousafzai va rebre dos trets en sortir de l'escola. (Foto: Reuters)
Pakistan

Els talibans fereixen de gravetat una activista pakistanesa de 14 anys

Malala Yusafzai sobreviu miraculosament a un tret al cap i un altre al coll quan sortia de l'escola. La noia, que defensa el dret de les nenes a l'educació, és Premi Nacional de la Pau i és coneguda perquè denuncia la repressió talibana en un blog.

RedaccióActualitzat
Es diu Malala Yusafzai i té només 14 anys, però el seu activisme a favor del dret de les nenes a l'educació gairebé li ha costat la vida. Aquesta noia pakistenesa ha quedat greument ferida després de ser objecte d'un atemptat per part del Moviment dels talibans del Pakistan, vinculat a Al-Qaida.

Els islamistes li han disparat al cap i al coll quan sortia de l'escola de Mingora, la principal ciutat de la regió de Swat. Tot i que està hospitalitzada, els metges han confirmat que la seva vida no corre perill. Malala Yusafzai anava en un cotxe que té a la seva disposició perquè havia rebut amenaces de mort. Dues nenes que l'acompanyaven també han resultat lleument ferides.

La menor, que l'any passat va ser distingida amb el Premi Nacional de la Pau pel govern pakistanès, es va fer coneguda l'any 2009 gràcies a un reportatge pel canal en llengua urdú de la BBC sobre la seva vida a la vall de Swat, al nord-oest del Pakistan, una regió controlada pels talibans. Sota el pseudònim Gul Makai, la noia va explicar en un blog la discriminació dels talibans contra les nenes.
Anar al contingut