L'arribada al poder dels talibans ha suposat un retrocés pels drets de les dones afganeses
L'arribada al poder dels talibans ha suposat un retrocés pels drets de les dones afganeses (AFP)

Els talibans dispersen amb trets a l'aire un grup de dones que es manifestaven a Kabul

Estaven reclamant el seu dret a l'educació i al treball, dos dies abans del primer aniversari de l'arribada al poder dels talibans

Redacció/AgenciesActualitzat

Els talibans han dispersat amb trets a l'aire una protesta de dones afganeses que reclamaven el seu dret a l'educació i al treball, aquest matí a Kabul, a dos dies del primer aniversari de l'arribada del règim talibà al poder.

Les manifestants s'havien reunit davant el Ministeri d'Educació a la capital afganesa, però poc després els talibans han començat a disparar per dissoldre la manifestació. Algunes de les dones s'han refugiat en comerços propers.

Des de l'arribada dels talibans al poder el 15 d'agost de l'any passat, els drets de les dones afganeses han anat retrocedint dràsticament.  Malgrat això, han desafiat el règim sortint al carrer esporàdicament per protestar contra les prohibicions, com la d'accedir a una feina, o contra el tancament de les escoles de secundària.

Aquestes restriccions han estat criticades per la comunitat internacional i per organitzacions en favor dels drets humans. Amnistia Internacional va denunciar la setmana passada l'"asfixiant repressió que destrueix les vides de les dones i nenes afganeses" sota el règim talibà.

Mentrestant, el govern interí dels talibans insisteix que aquestes preocupacions són infundades. A finals de maig el Ministeri d'Exteriors va assegurar: "Les restriccions imposades estan en consonància amb les pràctiques religioses i culturals de la societat" de majoria musulmana.

ARXIVAT A:
AfganistanTalibans
Anar al contingut