La guerra d'Ucraïna ha provocat desabastiment d'oli de gira-sol
La guerra d'Ucraïna ha provocat desabastiment d'oli de gira-sol

Els súpers ja poden limitar la quantitat de productes a comprar per evitar desabastiments

El govern espanyol ha introduït un canvi en la llei del comerç minorista, que fins ara prohibia expressament limitar la quantitat de productes als consumidors

Actualitzat

La imatge de prestatgeries als supermercats amb cartells limitant la compra d'unitats d'un producte determinat, com ha passat les últimes setmanes amb l'oli de gira-sol, resulta que no estava permesa. Fins aquest dimecres.

La llei del comerç minorista diu, en l'article 9, que "els comerciants no podran limitar la quantitat d'articles que pot adquirir cada comprador", com tampoc "establir preus més elevats o suprimir reduccions o incentius per a les compres que superin un determinat volum".

Doncs bé, aquest dimecres i de forma temporal, el govern espanyol obre la porta a fer-ho "legalment". Com es publica al BOE, l'executiu ha introduït un nou apartat en aquest article que, excepcionalment, permet limitar la quantitat de productes que es poden comprar per "impedir el desproveïment".

La mesura forma part del decret de mesures urgents en el marc del pla nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

En concret, l'apartat diu que "quan hi hagi circumstàncies extraordinàries o de força major que ho justifiquin, els establiments comercials podran suspendre amb caràcter temporal la prohibició prevista en l'apartat 2 de limitar la quantitat d'articles que pot adquirir cada consumidor".

I afegeix: "Aquestes mesures hauran d'estar justificades i s'adoptaran de manera proporcionada quan calgui per evitar el desproveïment i garantir l'accés de tots els consumidors en condicions equitatives."

 

 

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut