Una botiga 24 hores, a Barcelona (iStock)

Els súpers 24 hores del Poblenou hauran de tancar a la nit per evitar botellots

La mesura afecta 18 comerços de l'anomenat "triangle golfo" del Poblenou i es preveu que entri en vigor a l'agost

Virgínia Arqué Nueno

L'Ajuntament de Barcelona reforça les mesures contra els botellots a la ciutat que no deixen descansar els veïns, començant pel districte de Sant Martí, el que més denúncies acumula per incivisme i consum d'alcohol al carrer a les nits.

Entre les noves accions anunciades aquest divendres per acabar amb aquesta pràctica, hi ha el tancament de les botigues d'alimentació a la nit a l'anomenat "triangle golfo" del Poblenou, "per evitar la compra d'alcohol, gel, gots i begudes per a fer combinats" que es consumeixen després als carrers, segons ha anunciat el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé.

La mesura afecta, d'entrada, 18 comerços del Triangle Lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou i busca acabar amb l'incivisme i el soroll associats a vegades a aquesta pràctica, que no deixen dormir els veïns: 

"Els botellots no són un fenomen nou, però la problemàtica s'ha agreujat. No poder descansar és una de les pitjors tortures que pot viure qualsevol persona a casa seva i estem treballant per posar-hi remei."


Botigues de 24h, tancades de 22.00 a 7.00

Les botigues d'alimentació situades en aquesta zona hauran de tancar les nits de dimecres a diumenge, de les deu de la nit a les set del matí. També els dilluns o dimarts que siguin festius o vigília de festiu.

La mesura entrarà en vigor a l'agost --un cop passi el tràmit d'exposició pública i al·legacions i l'aprovació del decret sigui definitiva-- i afectarà els establiments situats a l'àrea compresa entre l'avinguda Meridiana (costat Besòs) i els carrers Tànger, Llacuna, Pallars, Badajoz, Pujades i Marina.

La prohibició afecta tots els comerços d'alimentació, ja siguin de venda personalitzada o d'autoservei, tants els que estan en funcionament com els que s'obrin en el futur. 

La mesura anirà acompanyada d'un reforç policial, amb més agents de la Guàrdia Urbana al carrer, un increment del servei de neteja i un augment en les sancions per conductes incíviques.

Les sancions als botellots podran arribar als 600 euros si alteren greument l'ordre públic (ACN/Jordi Pujolar)

Sanció màxima als botellots

Aquest divendres, veïns del Poblenou han explicat que l'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, s'havia compromès ha apujar les sancions als botellots, amb multes de fins a 600 euros, el màxim que permet la llei de seguretat ciutadana.

No serà en tots els casos, ha puntualitzat Escudé, sinó en aquells en què la Guàrdia Urbana determini que "l'activitat afecta greument l'ordre públic".


El soroll nocturn, en el punt de mira

Les mesures anunciades aquest divendres s'emmarquen dins del pla del consistori per reduir el soroll a les nits.

Aquest dimecres, l'Ajuntament de Barcelona ha presentat els resultats d'un estudi amb sonòmetres fet en 11 espais de la ciutat, i en tots ells, el nivell de soroll a la nit superava els límits legals permesos per la Unió Europea i era nociu per la salut. 

Entre aquests espais hi ha justament el Triangle Lúdic del Poblenou, al districte de Sant Martí.

L'Ajuntament també està estudiant reduir els horaris de terrasses de bars i restaurants a la nit que no permetin el descans dels veïns i treballa amb les entitats d'oci nocturn, les associacions de veïns i de joventut, el síndic i tots els cossos policials "per trobar solucions integrals a l'ús de l'espai públic en horari nocturn".

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaOci nocturn
Anar al contingut