Els supermercats Lidl deixen de vendre bosses de plàstic a Espanya

Només vendrà bosses reutilitzables de ràfia fetes amb plàstic reciclat

Actualitzat

Ja ho ha fet a Alemanya i a França i ara toca a Espanya. La cadena de supermercats Lidl deixarà de vendre bosses de compra de plàstic. Ho ha començat a fer aquesta setmana a les Balears, i abans de l'estiu implementarà la mesura a Madrid i Barcelona.

L'objectiu, segons la direcció, és apostar per la sostenibilitat mediambiental i la reutilització. Per això, ha abaixat el preu de les bosses de ràfia fetes amb plàstic reciclat, que ara vendrà a 50 cèntims.

Claus Grande, director general de Lidl a Espanya, ho ha anunciat amb xifres:

"Lidl fa un pas més amb l'eliminació de totes les bosses de plàstic de compra a les 550 botigues que té a Espanya, cosa que suposa una fita en la distribució espanyola, ja que deixarem de comercialitzar més de 100 milions de bosses a l'any."

Grande ha donat més xifres del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient: a Espanya es consumeixen prop de 7.000 milions de bosses de plàstic a l'any i només se'n reciclen un 10%. Cada bossa de plàstic té un ús mitjà de 12 minuts, però triga entre 100 i 500 anys a descompondre's.

Notícia relacionada: El món ha produït més de 9.100 milions de tones de plàstic des dels anys 50

Aquesta mesura, bona per al medi ambient, dona publicitat a la cadena alemanya, però segons el director general també té un preu: la companyia deixarà d'ingressar 1,5 milions d'euros cada any.

I, com reconeix Grande, encara hi ha molt camí per recórrer. La cadena busca alternatives per retirar, també, les bosses de secció per als productes que es venen a granel.

"Volem que la gent porti la bossa o el cistell de casa."

Amb aquestes mesures, Lidl s'avança a la normativa que entrarà en vigor el 2020 que prohibirà la comercialització de bosses de plàstic lleugeres per reduir l'impacte mediambiental.

Notícia relacionada: Descobreixen que hi ha un cuc que es menja les bosses de plàstic

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut