Imatge d'arxiu de l'exèrcit suís.
Més del 70% dels enquestats han votat en contra de la proposta.
Ginebra

Els suïssos rebutgen en referendum l'abolició del servei militar per tercer cop en 20 anys

Més del 70% dels suïssos han votat en contra de l'abolició en un referèndum proposat per una organització pacifista.

RedaccióActualitzat
Els suïssos han rebutjat en referèndum, per àmplia majoria, l'abolició del servei militar obligatori. Segons un recompte preliminar, més del 70% dels enquestats han votat en contra de la proposta de l'organització pacifista "Per una Suïssa sense exèrcit", que la presentava per tercer cop en 20 anys.

En contra de la proposta estaven tots els partits de la dreta política, el Parlament i la coalició de partits que formen el govern de la Confederació Helvètica.

Els defensors de la proposta l'entenien com un primer pas cap a la desmilitarització i la continuació de la tendència que s'ha seguit arreu d'Europa des del final de la Guerra Freda, on paulatinament ha anat desapareixent l'exèrcit de milícies.

Entre els que donaven suport a la proposta de l'organització pacifista també hi havia els que consideraven més adequat i eficient tenir un exèrcit professional de voluntaris, enfront del model actual, format per 155.000 milicians actius, dels quals només 2.650 són professionals.

L'actual servei militar, obligatori per llei per a tots els homes entre 18 i 34 anys, comprèn un curs bàsic d'entrenament militar de set setmanes -abans dels 25 anys-, seguit de sis cursos d'actualització de 19 dies.
Anar al contingut