Barcelona

Els socis del tripartit discrepen sobre la conveniència de remodelar el govern

Els socis del tripartit tenen diferències sobre la conveniència de fer una remodelació del govern quan falta un any perquè s'acabi la legislatura. El president d'ERC, Joan Puigcercós, aposta per fer canvis al si de l'executiu per tal de "donar-hi un nou impuls". En canvi, el PSC i ICV no ho veuen tan clar. ICV creu que no és necessari fer cap canvi i es mostra partidari que els consellers actuals acabin el mandat. Des del PSC, el conseller Joaquim Nadal recorda que és una competència exclusiva del president.

Actualitzat
Diferències en el si del tripartit sobre si cal fer canvis en el govern. Aquest diumenge, Joan Puigcercós va assegurar que veuria "lògica" una remodelació per tal de fer front als reptes que queden per l'últim any de legislatura.

Tot i mostrar-se partidari dels canvis a l'executiu, Puigcercós es va mostrar "molt satisfet" per la tasca dels consellers d'ERC. Puigcercós va voler deixar clar que les competències per fer canvis al govern són exclusives del president, José Montilla. El republicà va fer aquestes declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, on també va deixar la porta oberta a un pacte amb CiU per la legislatura vinent.

Mentrestant, el PSC i ICV discrepen amb Joan Puigcercós i creuen que ara no és el moment de fer cap canvi en el si del govern de la Generalitat. Els ecosocialistes creuen que ara toca treballar per tirar endavant el finançament i donen a entendre que això ho ha de fer el govern actual, que ha d'esgotar la legislatura sense canvis. Pel que fa al PSC, el Conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, es limita a recordar que la decisió és, exclusivament, del president de la Generalitat.

Per la seva banda, el líder de l'oposició Artur Mas, s'ha referit també al futur del tripartit. Ha dit que el tercer tripartit ja està pactat i que el tripartit s'autodestrueix i devora els seus fills com feia Saturn amb els seus.

Les diferències entre els membres del tripartit sobre la conveniència de remodelar el govern arriben just l'endemà de l'anunci de Joan Saura que renuncia a ser candidat d'ICV en les eleccions del 2010 i unes hores abans de la presentació oficial de l'acord de finançament a la societat civil. L'acte serà aquest dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat. Els membres del tripartit presenten aquest acord com un èxit, però alguns creuen que les negociacions per arribar a aquest pacte de finançament han desgastat la tasca del govern. 

L'únic canvi que hi ha hagut en aquesta legislatura va ser el relleu de Joan Puigcercós per Jordi Ausàs a la Conselleria de Governació. La remodelació no va respondre a una renovació de govern, sinó que es va fer després que Joan Puigcercós va decidir deixar les seves responsabilitats a Governació per dedicar-se exclusivament al partit.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut