El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro (ACN)
El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro (ACN)

Els socis de l'ANC avalen una llista unitària del sobiranisme amb el 86% dels vots

Un 12% hi ha votat en contra i un 2%, s'han abstingut

RedaccióActualitzat

Els associats de l'Assemblea Nacional han votat sobre la llista unitària. En una consulta telemàtica des d'aquest divendres i que s'ha ampliat fins a les 10 de la nit de dissabte, han donat llum verda a demanar el suport a una candidatura única del sobiranisme.

El 86% dels socis de l'ANC s'han mostrat partidaris d'impulsar una candidatura única del bloc sobiranista el 21 de desembre. Segons l'entitat, hi han votat 11.555 persones, una proporció de socis superior a la de la consulta sobre el referèndum del 2016. Un 12%, 1.379 associats, hi ha votat en contra, i 254 (2%) s'han abstingut.


Concretament, la consulta preguntava si l'ANC havia d'impulsar "una única candidatura del bloc sobiranista oberta a líders polítics i de la societat civil empresonats i perseguits judicialment". La consulta sobre el 21-D ha estat oberta 31 hores.

Davant d'aquests resultats, "l'Assemblea Nacional Catalana ha afirmat que treballarà com a nexe d'unió entre totes les possibles candidatures per aconseguir una única llista".

L'ANC ha assegurat que tot i que "els resultats són clars, no es consideraran definitius fins que no s'hagin resolt totes les incidències tècniques de la votació telemàtica".

La consulta als socis i simpatitzants deriva del mandat del Secretariat Nacional del 4 de novembre d'impulsar les negociacions per una àmplia coalició independentista. Davant les dificultats, el Secretariat Nacional extraordinari d'aquest dijous a la nit va plantejar la necessitat de consultar els socis.

 

 

ARXIVAT A:
IndependènciaArticle 155Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut