Francisco Camps, somrient, després d'escoltar el veredicte del jurat
Francisco Camps, somrient, després d'escoltar el veredicte del jurat
València

Els socialistes valencians recorreran davant del Tribunal Suprem l'absolució de Camps i Costa

El Partit Socialista del País Valencià recorrerà davant el Tribunal Suprem la sentència absolutòria de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i de l'exsecretari general del Partit Popular valencià, Ricardo Costa en el denominat "cas dels vestits". Quatre diputat del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes van exercir l'acusació particular al judici.

RedaccióActualitzat
La direcció dels socialistes valencians han pres aquesta decisió després que el magistrat president del tribunal, Juan Climent, ha dictat aquest dilluns la sentència que absol Camps, i Costa, del delicte de suborn passiu. El jurat popular va pronunciar el seu veredicte el 25 de gener passat, després de més de dos dies de deliberacions i per 5 vots favorables a la no culpabilitat i 4 de contraris, el mínim legal requerit. El jutge ha determinat també que les fiances que van dipositar al jutjat Camps i Costa els siguin retornades.

En relació amb l'expresident de la Generalitat Valencian, s'ha considerat provat que va encarregar a la botiga Milano quatre vestits, que van ser retornats l'agost del 2006, en ser impossible arreglar-los, ja que no tenien les talles adequades. El jurat també va estipular que Camps va encarregar i adquirir a l'establiment Forever Young de Madrid tres peces de vestir que va abonar personalment al sastre José Tomás.

En conseqüència, es va considerar l'expresident de la Generalitat no culpable d'haver rebut regals consistents en peces de vestir de forma continuada en relació amb la seva funció a l'executiu autonòmic.

Respecte a Ricardo Costa, es considera, de la mateixa manera, que va abonar les peces que li van ser confeccionades a Milano i mai va encarregar vestits a Forever Young, ni va rebre peces d'aquest establiment.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut