Els SMS, una nova eina per al rastreig de la Covid-19
Cribratge massiu, aquest dilluns, a Tortosa (ACN/cedida per Departament Salut)

Els SMS, una nova eina per al rastreig de la Covid-19

Salut posa en marxa una nova eina digital, a partir de missatges SMS i una aplicació web, per optimitzar el rastreig de contactes

Aquest dimarts es posa en marxa, a Catalunya, una nova eina de rastreig de contactes de persones contagiades de Covid-19.

Es tracta d'una eina digital, a partir de missatges SMS i una plataforma web. No cal, per tant, que l'usuari es descarregui cap aplicació al mòbil.

La nova web es diu ContacteCovid.cat, i s'hi podrà accedir a través d'un codi personal que rebran via SMS les persones que estiguin esperant el resultat d'una prova PCR. El missatge també inclourà informació sobre com fer aïllament preventiu.

Això els permetrà fer una llista de contactes estrets que només arribarà al sistema de salut si es confirma el positiu.

Aleshores, el pacient rebrà un segon SMS per validar la llista i amb informacions sobre l'aïllament i com fer el seguiment dels símptomes que pugui tenir.

 

Mostres PCR a punt de ser tractades en el laboratori de l'ICS Girona (ACN/cedida per ICS Girona)


Aquesta nova eina de seguiment de contactes i prevenció de contagis es completarà d'aquí uns dies: la setmana que ve s'espera poder activar un tercer pas, que inclou avisar automàticament els contactes de la llista del pacient que ha donat positiu.

A més, durant les pròximes setmanes està previst que sigui capaç de comunicar els nous positius a l'aplicació Radar Covid, posada en marxa a tot Espanya, en el cas dels pacients que la tinguin instal·lada.

Des del Departament de Salut es remarca que aquesta nova eina "no substitueix" la figura del gestor Covid ni dels "scouts", sinó que té la finalitat de "complementar la feina d'aquests professionals".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut