Barcelona

Els sis candidats del PSC a alcalde de Barcelona presenten 8.600 avals i superen el tall per ser proclamats

Els candidats del PSC que aspiren a l'alcaldia de Barcelona han presentat els seus avals. Tots sis compleixen els requisits necessaris per formalitzar la candidatura. Són: Jaume Collboni, Carmen Andrés, Laia Bonet, Jordi Martí, Manel Fernández i Rocío Martínez-Sampere. El 29 de març es farà la votació.

RedaccióActualitzat

El PSC té ja formalment sis candidats a ser alcaldables per Barcelona. Els aspirants han presentat els avals de les seves candidatures i ara han de promoure el debat intern fins al 29 de març, quan es votarà l'elecció.

Més de 8.600 barcelonins han avalat els diversos candidats del procés de primàries obertes del PSC a l'Ajuntament de la capital catalana.

El diputat Jaume Collboni, la regidora Carmen Andrés i l'exdiputada Laia Bonet són els que han obtingut més avals: 1.500 de la ciutadania, i 200 de militants socialistes.

Tant el cap del grup municipal socialista al consistori, Jordi Martí, com la diputada al Parlament Rocío Martínez-Sampere han obtingut, cadascun, 1.500 avals de ciutadans i 170 de la militància.

El candidat que menys avals ha obtingut és Manel Fernández: 1.161 suports de ciutadans no implicats en el PSC, i 173 avals de militants del partit.

Amb aquest xifres, tots sis compleixen els requisits necessaris per formalitzar la candidatura. Ara la comissió organitzadora ha de comprovar que no hi hagi repeticions en les persones avaladores. Dissabte vinent, després d'aquest procés de comprovació, es proclamarà el nom dels candidats oficials. I començarà pròpiament la campanya per triar el candidat socialista a l'Ajuntament de Barcelona, que ha de culminar a finals de març.

Es tracta d'un procés inèdit. Mai s'havien fet primàries obertes per escollir l'alcaldable del PSC a l'Ajuntament de Barcelona. També és un procés obert a tots els ciutadans. Això sí, qui vulgui votar i no sigui militant del PSC haurà de firmar una declaració de compromís progressista i pagar un euro. D'aquesta manera es vol contribuir a finançar el procés de  primàries. La votació serà el 29 de març, però es preveu que el candidat serà escollit en segona volta el 5 d'abril.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut