Barcelona

Els sindicats recorden els treballadors morts en accidents amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i Salut a la Feina

Els sindicats han recordat amb diversos actes els treballadors morts en accidents laborals amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i Salut a la Feina. Enguany, la jornada ha tingut una significació especial tenint en compte les dades fetes públiques pel Departament de Treball i Indústria. Segons aquestes xifres, només en els tres primers mesos de l'any 32 treballadors van morir en accidents a la feina, set més que l'any passat. En total, fins al març hi va haver 43.000 accidents de treball que van comportar baixa, un 30% més respecte al primer trimestre de l'any passat. La construcció continua sent el sector on l'índex de sinistralitat és més elevat.

Actualitzat

La Federació de la Construcció de Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha fet un acte simbòlic davant la seu de la patronal Foment del Treball per retre homenatge als 34 treballadors morts en accident laboral en el sector de la construcció durant l'any passat. Els assistents a l'acte han deixat anar un globus amb un crespó negre en senyal de dol per cadascuna de les víctimes.

Els responsables del sindicat han llegit un manifest on demanaven aplicar el Codi de bones pràctiques preventives i la continuïtat dels delegats territorials de prevenció. A més, han demanat una "bona" llei que reguli la sucontractació i ampliar l'àmbit funcional del conveni, amb l'objectiu que "totes aquelles feines que es realitzin a l'obra siguin considerades de construcció".

De la seva banda, la UGT de Catalunya ha emès un comunicat per recordar de forma "molt especial els companys que han perdut la vida i la salut a la feina". El sindicat ha alertat que l'aprovació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, ara fa deu anys, "no ha contribuït a incrementar la cultura preventiva en el si de les empreses". Segons la UGT, se n'ha fet un ús "més burocràtic que efectiu".

Tot i això, des de les files del sindicat s'apunten alguns canvis en la reglamentació que els fan ser "optimistes" de cara al futur. Entre d'altres, detallen la instauració de la figura del fiscal específic en matèria de seguretat i salut laboral, l'habilitació de tècnics en els centres i la separació del serveis de prevenció de l'activitat de les mútues.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut