Els sindicats pressionen la patronal perquè la recuperació arribi als salaris

En declaracions al 3/24, alerten la patronal que si no hi ha acord per apujar els salaris augmentaran la conflictivitat laboral

RedaccióActualitzat

En vigílies de l'1 de Maig, els sindicats exigeixen posar una data per acordar una pujada dels salaris que faci possible recuperar el poder adquisitiu dels treballadors. En declaracions al 3/24, alerten la patronal que en cas contrari augmentarà la conflictivitat laboral.

UGT i CCOO demanen fixar una data per tancar les negociacions amb la patronal sobre l'increment salarial, perquè -diuen- la situació ja s'està tensant. En "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, assegura que les xifres que demanen són molt raonables:

"El que està demostrant la CEOE és una actitud poc responsable perquè l'acord està entre poc més de l'1% i el 3% amb clàusula de revisió salarial. Si mirem la situació econòmica, el creixement del PIB, la situació que hi ha hagut l'any passat amb creixement de beneficis empresarials, és un increment que fins i tot per nosaltres és justet."

Si no hi ha acord, avisen que augmentaran la conflictivitat laboral. Ho diu el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco:

"Aquesta situació l'hem de revertir. L'hem de revertir mitjançant les taules de negociació, el diàleg social, els convenis col·lectius, però si no ho farem al carrer amb l'organització de la mobilització de la gent. Evidentment, no descartem cap mesura de mobilització."

Ros defineix aquesta vaga, tot i que admet que per ara no és prioritària:

"Hauria de ser una vaga molt social perquè no és només contra una llei. Ha de ser una suma de forces d'entitats socials, de la lluita contra la pobresa, contra la precarietat, contra l'explotació laboral."

Preveuen un acord sobre la Renda Garantida

UGT i Comissions preveuen que en els propers dies es tancarà l'acord amb la Generalitat sobre la Renda Garantida de Ciutadania, després que la negociació va quedar encallada divendres passat.

El secretari general de la UGT preveu que hi haurà acord "durant la setmana vinent" ja que "les diferències són salvables". El líder de CCOO considera que la Generalitat "no pot dilatar la negociació amb l'excusa" que cal concretar la compatibilitat de la renda del treball i la Renda Garantida.

Pacheco ha recordat que en cas que no s'arribés a un acord la partida pressupostària prevista acabaria anant a les arques de l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut