Madrid

Els sindicats planten Salgado per parlar dels pressupostos la vigília del 29-S

CCOO i la UGT plantaran la ministra d'Economia, Elena Salgado, a la reunió a què els havia convocat per aquest dimarts, vigília de la vaga general. Salgado els havia citat per parlar dels pressupostos de l'Estat pel 2011, però els sindicats han considerat oportunista l'oferta de diàleg i han retret a l'executiu espanyol que no els cridés per parlar dels comptes abans que el Consell de Ministres els aprovés, divendres passat. Els dirigents sindicals consideren que la reunió hauria estat una simple pantomima abans del 29-S.

Actualitzat
L'ambient s'ha escalfat en les hores prèvies a la vaga general del 29-S. L'últim capítol és la plantada que els sindicats faran aquest dimarts a la ministra Salgado, que els havia citat després que José Luis Rodríguez Zapatero va fer una crida al diàleg durant el cap de setmana.

Els dirigents de la UGT i CCOO han rebutjat anar-se a fer la foto amb la titular d'Economia just la vigília de la vaga i no han estalviat qualificacions per definir la tàctica del govern espanyol. 

El secretari general de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo, ha dit que "la plantada" la va fer el govern en excloure els sindicats de les negociacions dels pressupostos abans que rebessin llum verda al Consell de Ministres. "Se n'han adonat ara i, de pressa i corrents, ho han volgut muntar. No, home, no, després de la vaga, després de canviar d'actitud, ens asseurem tota l'estona que faci falta", ha afirmat. 

El seu homòleg de la UGT, Cándido Méndez, ha considerat "tosca" la tàctica "oportunista" de Zapatero. Segons ell, el problema de fons és que l'executiu del PSOE "tenia el deure democràtic d'informar els sindicats abans d'aprovar els pressupostos" i que, de vegades, el govern "té una confusió espantosa entre el que significa el diàleg i els seus deures". 

També aquest dilluns, els mateixos dirigents sindicals han denunciat que algunes empreses coaccionen els treballadors que volen fer vaga, cosa que la patronal CEOE ha negat

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut