Toxo i Méndez, al Fòrum Nova Economia (Foto: ACN)
Toxo i Méndez, al Fòrum Nova Economia (Foto: ACN)
Madrid

Els sindicats exigeixen a Zapatero que no rendibilitzi el pacte social

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han descartat que el pacte que agents socials i govern espanyol han tancat sigui "una ofrena" a la visita a Espanya de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i han exigit al president de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, que no busqui la "rendibilitat" política amb l'"exclusivitat" de l'acord. És per això que han emplaçat la resta de partits polítics que se sumin al pacte.

Actualitzat
Un esmorzar al Fòrum d'Economia ha permès als líders dels dos principals sindicats espanyol, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, llançar un missatge al president espanyol just abans de formalitzar l'acord a què han arribat per lluitar contra la crisi. Toxo i Méndez, que no volen que Zapatero pugui treure pit amb l'acord, han explicat que Rajoy els ha transmès la seva "predisposició favorable" per sumar-s'hi. "És un pacte molt important, però no és un pacte d'Estat, li falten actors", ha afirmat el líder de CCOO en aquest sentit.

Entre d'altres serrells pendents, els líders sindicals han esmentat la política energètica com un escull de cara al text final, però després de l'acte Méndez ha garantit que la rúbrica de l'acord, ratificat tot just aquest dimarts pels seus òrgans directius, tiraria endavant perquè "el problema ja s'ha resolt".


Anar al contingut