Imatges de les obres del TGV a la Sagrera
Imatges de les obres del TGV a la Sagrera
Madrid

Els sindicats estimen en uns 100.000 els llocs de treball que es podrien destruir per les retallades anunciades per Foment

La construcció està sent un dels sectors econòmics més castigats a Espanya per la crisi econòmica. Els sindicats majoritaris ja han reaccionat a les retallades pel que fa a l'obra civil anunciades per Foment i exigeixen alternatives per evitar la destrucció de llocs de treball. Tant UGT com CCOO creuen que "aquesta no és la manera d'acabar amb la crisi i, de cap de les maneres, no és la manera de crear feina". El fantasma de la vaga general del 29 de setembre apareix en el rerefons de la qüestió.

Actualitzat
Mentre UGT demana que l'executiu adopti polítiques "anticícliques" i no posi en pràctica la retallada d'obra civil, que, segons el sindicat, només farà que "evitar la generació de llocs de treball", CCOO creu que la paralització d'obres en el ferrocarril i les carreteres "pot suposar al mes de setembre la no-creació de 100.000 llocs de treball directes i indirectes". En aquest sentit, alerta que retirar de la contractació 15.000 milions d'euros en el que queda de 2010 i tot el 2011 significarà "engreixar les dramàtiques xifres de l'atur". Per a aquest sindicat "sobren raons" per a la vaga general del 29 de setembre.

Tampoc són massa optimistes les previsions de la Fecoma, la Federació de la Construcció i la Fusta de CCOO. Estimen que la situació "és preocupant" no només pels 32 contractes cancel·lats sinó per "l'eufemisme" que, segons ells, ha emprat Blanco en parlar de "demora" en l'execució. En aquest sentit, han exigit al ministre de Foment que els faciliti "el llistat complert de cancel·lacions i demores empresa per empresa" per tal de poder afrontar els EROs que "sense cap mena de dubte es produiran després de l'estiu".

També s'han demanat mesures concretes al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per crear llocs de treball i impedir que segueixi augmentant el nombre d'aturats en l'àmbit de la construcció que, segons les seves dades, ja s'eleva a les "800.000 persones".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut