Barcelona

Els sindicats denuncien l'increment de l'atur femení i l'alta temporalitat

Els sindicats catalans han denunciat l'increment de l'atur femení (un 0,14%) i l'escassa creació de llocs de treball de qualitat, atès que el 85% dels contractes formalitzats al març han estat temporals. En un marc favorable per a l'ocupació, que el mes passat a Catalunya va augmentar en 2.489 persones, l'atur femení ha crescut per tercer mes consecutiu, mentre que s'ha reduït en un 2,32% entre els homes. Això es deu, segons Comissions Obreres (CCOO), a la major disminució interanual de l'atur (un 14,93%) en el sector de la construcció.

Actualitzat
Encara que el nombre total d'aturats registrats al març es xifra en 270.573, els sindicats han apuntat que la contractació temporal per als col·lectius d'alta qualificació ha augmentat un 51% entre el 2000 i el 2005, mentre que la indefinida ha crescut només un 33%.

A la vegada, CCOO ha valorat positivament l'avantprojecte de llei d'igualtat que demà aprovarà el govern espanyol, "a fi de promoure la igualtat de tracte entre homes i dones". Des de CCOO, però, es considera que cal introduir mesures per reduir la temporalitat i donar prioritat a la contractació indefinida. En una línia semblant s'ha manifestat la USOC.

La UGT, per la seva banda, ha demanat a la Generalitat que acceleri la feina per concloure el Pla General d'Ocupació a Catalunya, que "donarà solució als problemes de la temporalitat i dels col·lectius més afectats per l'atur, com joves i dones".

Per últim, la patronal Pimec ha qualificat el mercat laboral espanyol com "un dels més rígids de la UE" i ha apuntat la necessitat d'adoptar mecanismes i reformes que permetin aconseguir més flexibilitat en l'àmbit de les relacions laborals.
Anar al contingut