Barcelona

Els sindicats de Seat surten indignats de la primera reunió amb la direcció

La primera reunió entre els sindicats i la direcció de Seat ha acabat amb fracàs. L'empresa ha enviat dos advocats i cap directiu a la trobada a la seu de Treball, que s'ha fet amb la mediació de la Generalitat, i aquesta absència no ha agradat gens als sindicats, que hi han vist una burla. UGT, CCOO i CGT han lamentat que la consellera de Treball, Mar Serna, tampoc hagi assistit a la reunió, i han anunciat una vaga de 24 hores per a dilluns que ve. Aquest dimecres ja s'han aturat quatre hores a la fàbrica de Martorell per denunciar que els 330 acomiadaments que la direcció planteja per baix rendiment són en realitat un ERO encobert.

Actualitzat
El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha considerat "covarda" l'actitud de l'empresa d'enviar a la reunió "dos advocats sense cap poder de decisió". Carnero també ha criticat l'absència de la consellera i ha dit que les institucions públiques no estan donant a la qüestió la importància que es mereix. Des de la CGT, Diego Rejón ha acusat la direcció de "fer miques una possible pau social", mentre que el representant de CCOO, David Matellán, ha demanat a Treball que obligui l'empresa a fer marxa enrere en els acomiadaments.

La direcció, per la seva part, s'ha limitat a dir que el problema ha estat que els sindicats "no han volgut reconèixer" els representants de l'empresa, i que ja va advertir que aniria a la reunió "a escoltar, no a negociar".

Els treballadors tenen convocada vaga de 24 hores dilluns a Martorell i denuncien que Seat planteja una retallada de personal encoberta en forma d'acomiadaments per baix rendiment, cosa que l'empresa nega.
Anar al contingut