Barcelona

Els sindicats de Renfe desconvoquen la vaga després del col·lapse de l'AVE

Els sindicats han decidit anul·lar les aturades parcials per facilitar la mobilitat dels ciutadans

RedaccióActualitzat

Aquest divendres no hi haurà vaga de Rodalies ni de l'AVE. Els sindicats de Renfe han decidit desconvocar l'aturada prevista per a aquest migdia i al vespre, per no causar més molèsties als usuaris l'endemà de l'aturada a l'AVE, que va afectar 13.000 passatgers.

Els sindicats han decidit anul·lar les aturades parcials per facilitar la mobilitat dels ciutadans.

Petits retards l'endemà 

Renfe espera que aquest sigui un dia tranquil a Rodalies i llarga distància gràcies també a la desconvocatòria de la vaga.

A dos quarts de vuit del matí, però, hi ha hagut una nova incidència a la xarxa de Rodalies. Les línies 4 i 8 han acumulat retards de 15 minuts durant una hora per un problema en la senyalització. No funcionaven els semàfors a l'altura de Castellbisbal i s'ha hagut de donar pas als trens manualment des del centre de control.

Un col·lapse de tres hores

L'avaria va durar més de tres hores i això va obligar a suspendre el servei d'alta velocitat entre Figueres i el Camp de Tarragona. Fins a 40 trens en van resultar afectats.

Renfe va oferir als afectats canviar el bitllet o tornar-los els diners si no havien començat el viatge. Hi va haver caos a l'estació de Sants, a Barcelona, i a les de Girona i el Camp de Tarragona els usuaris criticaven que se'ls portés a la capital catalana amb tren per la via convencional i no pas amb autocars.

La hipòtesi, un sabotatge

La principal hipòtesi és que fos un sabotatge. En un punt de la via entre Vilafranca del Penedès i Gelida es van tallar els cables de fibra òptica, amb el servei en funcionament i en tots dos sentits de la marxa.

Aquest és el primer incident d'aquest tipus en què no s'ha tallat cable de coure, sinó de fibra òptica, que és en caixes cimentades i parcialment soterrades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut