Policia Nacional
Policia Nacional
Madrid

Els sindicats de la Policia Nacional acusen els Mossos de "passivitat"

En un comunicat conjunt, afirmen que la seva "impecable intervenció" ha preservat "la legalitat constitucional" i anuncien accions legals contra els responsables dels Mossos

RedaccióActualitzat

Els cinc sindicats de la Policia Nacional han tancat files per defensar les càrregues policials d'aquest diumenge, 1 d'octubre, a Catalunya per intentar impedir el referèndum d'autodeterminació. Han qualificat la seva intervenció d'"impecable" i han acusat els Mossos de "passivitat".

Segons asseguren en un comunicat conjunt, i en la mateixa línia de les declaracions de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría, gràcies a la seva intervenció "s'ha preservat la legalitat constitucional" davant d'un referèndum il·legal que, segons afirmen, "ha estat utilitzat pel nacionalisme català per tensar la societat i enganyar-la".

"Ha estat escandalós"

En l'escrit asseguren que la seva actuació ha estat proporcional, tal com manava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però no fan constar que la magistrada els avisava que s'havia de mantenir la "normal convivència ciutadana". La crítica als Mossos és radical:

"Pel que fa als Mossos, el que ha passat ha estat escandalós. No només han evitat complir allò ordenat pel TSJC sinó que han actuat amb vergonyosa lleugeresa, si no obstruccionisme, i fins i tot manipulant dades sobre centres de votació."

"A diferència del que ells mateixos creuen, no s'han comportat com a policies sinó com una extensió vergonyosa dels partits nacionalistes."

En el comunicat afirmen que "el dispositiu dissenyat" pels responsables dels Mossos ha estat "insuficient, deliberadament dèbil, vergonyosament equidistant". Per tot això els sindicats de la Policia Nacional diuen que emprendran accions legals contra la cúpula de Mossos per reclamar-los responsabilitats penals.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut