Madrid

Els sindicats de la Policia demanen al TC la suspensió dels responsables del procés

Crits contra els Mossos en la manifestació de policies nacionals i guàrdies civils per demanar l'equiparació del sou amb el de les policies autonòmiques

RedaccióActualitzat

Els sindicats de la Policia Nacional han demanat aquest divendres al Constitucional que suspengui els responsables polítics del procés. Concretament que els suspengui de funcions durant el temps que calgui per garantir que es compleixin les seves resolucions, segons ha dit Fernando Rodríguez, advocat del Sindicat de Policia Nacional.

"Acordar la suspensió de les funcions dels responsables de la situació actual a criteri del Tribunal i durant el temps que calgui, per assegurar l'observància dels pronunciaments del Tribunal". Aixó és el que diem perquè considerem que és la millor manera de defensar l'Estat de Dret i també de defensar el funcionaris del Cos de la Policia Nacional."

Els sindicats deixen a criteri del TC qui són aquests responsables però adverteixen que es pot crear un conflicte social irreversible a Catalunya. En l'escrit que han lliurat al Constitucional, afirmen que és imprescindible passar de les paraules als fets, en defensa de la Constitució.

També qualifiquen de gravíssims els esdeveniments que estan passant a Catalunya. L'escrit també obre la porta a la detenció del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i la presidenta Forcadell, si el TC veu actituds rebels.

El text conclou que cal protegir l'Estat de dret des d'ara i de forma urgent perquè, si no és així, podrien fer tard i es podria obrir la porta a la desaparició del mateix Estat.

Fonts jurídiques creuen que aquest escrit tindrà poc recorregut perquè ells no són part de la causa.

Manifestació per l'equiparació de sous

Paral·lelament, milers de policies i guàrdies civils de tot Espanya s'han manifestat a Madrid per demanar l'equiparació salarial amb els cossos de les policies autonòmiques. Denuncien la discriminació que pateixen ja que tenen un sou d'uns 600 euros de mitjana menys que les policies autonòmiques de l'Estat.

 

Els manifestants, uns 7.000 segons la delegació del Govern, han cridat, a banda dels lemes relatius a la reivindicació salarial, altres consignes de suport als agents desplaçats a Catalunya i en contra del l'actitud dels Mossos d'Esquadra el diumenge 1 d'octubre pel referèndum, coincidint que el major Trapero també era a Madrid per declarar sobre aquest fets citat per l'Audiència Nacional.  

Aquests són alguns del crits referents als Mossos: "No estáis solos", "Que se vayan, que se vayan los Mossos de allí, que vuelva, que vuelva la Guardia Civil" o "mosso el que no bote", "mossos cobrando, nosotros trabajando".
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut