Imatge d'arxiu de dues noies durant un dictat de català en una classe
Dues noies durant un dictat de català en una classe
Barcelona

Els sindicats asseguren que el model d'immersió de l'escola catalana és un "patrimoni" que no es pot perdre

Els sindicats de mestres i professors han sortit en defensa del model d'immersió lingüística. CCOO, CGT, UGT, USOC i USTEC-STEs han emès un comunicat conjunt en què insten els docents, les entitats socials i la classe política a fer tot el possible per poder mantenir-lo. Els sindicats consideren que el model d'immersió de l'escola catalana és un "patrimoni" que no es pot perdre perquè garanteix la convivència i l'aprenentatge.

Actualitzat
En un comunicat, els sindicats de mestres i professors insten els docents, les entitats socials i la classe política a defensar de manera unitària l'escola i la llengua catalana. També insten a "la convivència respectuosa amb les persones de qualsevol origen i llengua i a la no-segregació dels alumnes per la llengua d'aprenentatge".

Els sindicats consideren que l'escola catalana és "un patrimoni pedagògic, social i polític" que no es pot perdre perquè garanteix la convivència i l'aprenentatge. Segons conclouen: "A Catalunya hi ha una escola integradora i plural des del punt de vista lingüístic que contribueix cada dia a fer la societat catalana més respectuosa i democràtica".

Des de la USTEC, a més, insten a la desobediència civil, com ha explicat la portaveu Rosa Canyadell.
Anar al contingut