Els sindicats anuncien 5 dies de vaga a l'escola al març i amenacen de no començar el curs

Els docents d'infantil, primària i secundària exigeixen al conseller que retiri l'avançament del calendari

RedaccióActualitzat

Vaga en contra de l'avançament de l'inici del curs escolar anunciat pel Departament d'Educació la setmana passada.

Els sindicats han anunciat una aturada "unitària" de cinc dies el mes de març, sense especificar-ne les dates, després que la reunió mantinguda aquest matí amb el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, hagi acabat sense cap acord.

"Els sindicats d'educació, de forma unitària (...) i davant la negativa de seure a negociar tots i cadascun dels punts que tenim sobre la taula, convoquem vaga unitària de cinc dies el mes de març."

Iolanda Segura, portaveu del sindicat USTEC-STEs, ha assegurat també que el conseller té una "actitud prepotent, poc dialogant i immobilista", i que si manté l'inici del curs el 5 de setembre, no començaran el curs.

Els sindicats diuen que l'avançament del calendari "ha estat la gota que ha fet vessar el got i ha traspassat totes les línies vermelles, i ha trencat les negociacions amb la part social".

Retreuen a Educació que la mesura s'ha pres de manera unilateral i exigeixen al conseller que faci marxa enrere, perquè no veuen bé que les classes comencin una setmana abans que habitualment, el dia 5 de setembre a primària i el 7 a secundària.

Pel que fa a la vaga anunciada per al març, els sindicats asseguren que no desconvocaran "cap dia" si no aconsegueixen negociar un seguit d'"objectius", entre els quals un 6% del PIB en inversió, la reversió de les retallades, el currículum o el decret de plantilles.

L'oposició dels sindicats al nou calendari escolar ha portat una trententa de persones a tancar-se al departament i passar la nit davant del despatx del conseller.  


"No afecta drets laborals"

Gonzàlez-Cambray, per la seva banda, ha defensat que l'avançament de l'inici de curs "va en benefici de l'alumne" perquè "redueix el temps de desconnexió a l'estiu" i "l'alumnat vulnerable tindrà més dies de beca menjador".

També de les famílies, perquè considera que augmenta la conciliació.

A més, ha volgut remarcar que "no afecta els drets laborals", perquè "els mestres faran les mateixes hores de classe i aniran els mateixos dies a l'escola".

El conseller d'Educació també ha assegurat que en els últims anys el Consell Escolar de Catalunya ha fet quatre informes que afirmen "que les vacances d'estiu són massa llargues".

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut