Barcelona

Els set jugadors del Bada Bing aniran a judici com a presumptes agressors

Una jutge ha decidit que siguin jutjats els set futbolistes de l'equip Bada Bing de Badalona per l'agressió el gener passat a jugadors del Rosario Central. L'atac va acabar amb deu hospitalitzats per traumatismes i ferides diverses del Rosario Central. També haurà d'anar a judici una espectadora que va gravar la disputa entre els dos equips llatinoamericans durant un partit de Tercera Divisió Regional. La jutge justifica la seva decisió després d'haver visionat les gravacions anteriors a la agressions, les declaracions dels testimonis i els informes mèdics.

Actualitzat
El jutjat d'instrucció número 5 ha optat per mantenir com a imputats els set presumptes agressors. Un d'ells, ja va ser condemnat al desembre de 2001 a vuit anys d'internament i tres de llibertat vigilada per l'assassinat d'un jove, a l'abril de 2000, a la Vila Olímpica de Barcelona.

La jutge indica en l'acte que les gravacions existents dels minuts immediatament anteriors a l'agressió, les declaracions fetes fins ara, les diligències de reconeixement i els informes mèdics "permeten apreciar una base suficient" per donar per conclosa la fase d'instrucció d'aquest cas.

La jutge també considera que "no és procedent" el sobreseïment provisional ni definitiu en relació amb un dels presumptes agressors, José Luis E.S., que va ser identificat per un dels testimonis com un dels jugadors que van prendre "part activa" en l'agressió. Segons l'acte de la jutge, aquest jugador també va intervenir en la destrucció de la càmera d'una espectadora que havia enregistrat els fets.  

Després de l'acte, la jutge ha demanat al fiscal i a l'acusació particular que sol·licitin el sobreseïment d'aquesta causa o l'obertura de judici oral.

L'agressió al camp de futbol va tenir lloc el 10 de gener d'aquest any en el transcurs d'un partit de Tercera Divisió Regional entre l'equip dels detinguts, el Bada Bing, i el Rosario Central, després que l'àrbitre expulsés un jugador de l'equip de Badalona, en el qual juguen integrants del grup dels Boixos Nois.
Anar al contingut