Barcelona

Els Serveis Funeraris de Barcelona ofereixen enviar les cendres d'un difunt a l'estratosfera

La proposta la fan el grup Mémora i Serveis Funeraris de Barcelona, que també ofereixen la possibilitat de retransmetre cerimònies en línia

RedaccióActualitzat

Enviar les cendres d'un difunt a l'estratosfera serà possible a partir de l'1 de gener de l'any que ve. El grup Mémora i Serveis Funeraris de Barcelona posaran en marxa aquest servei, que és pioner a tot el món, i que es val de globus d'heli per transportar les cendres a aquesta capa de l'atmosfera, a 35.000 metres d'altura.

Aquest nou servei funerari costarà al voltant d'uns 5.000 euros, més o menys el doble d'una cerimònia habitual. Juan Jesús Domingo, conseller delegat del grup Mémora, explica en què consisteix aquesta proposta tan original: "Aprofitar la tecnologia que permet pujar a les capes més altes de l'atmosfera, i quan arriba a l'estratosfera, per la falta de pressió, el globus es desintegra i les cendres s'escampen i queden en suspensió".

Aquesta és la proposta més arriscada de Mémora, que, al costat dels Serveis Funeraris de Barcelona, oferirà també a partir de l'1 de gener una altra novetat. El grup proposa fer en directe i en alta definició, a qualsevol lloc del món, la cerimònia de comiat d'una persona a través d'internet. Aquest servei té en compte la mobilitat geogràfica de moltes famílies que tenen dificultats per assistir personalment a aquests actes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut