Barcelona

El sector independentista d'Unió no pensa abandonar el govern i acusen la direcció de fer "xantatge" a Mas

Els crítics reclamen ara un congrés extraordinari per definir si el partit aposta per la independència o no

Actualitzat

El sector independentista d'UDC ha acusat aquest dimecres la cúpula del partit de fer "xantatge" al president de la Generalitat, Artur Mas, i ja han avisat que ells no pensen deixar el govern de la Generalitat si no són destituïts. En declaracions als periodistes, Antoni Castellà ha trobat "molt greu" la decisió del comitè de govern i ho ha interpretat com una forma de "xantatge" a Mas per pressionar-lo perquè abandoni la seva aposta independentista.

Castellà, que és secretari d'Universitats i Investigació de la Generalitat, ha anunciat que no té cap intenció d'abandonar el seu càrrec al govern català, malgrat la decisió aprovada pel consell de govern d'Unió, i considera que és "decisió" de Mas si cessar-lo o no. El cap visible del sector crític, que s'ha queixat que no li han deixat la sala de premsa de la seu del partit per donar explicacions, ha qualificat de "greument irresponsable" la sortida del govern dels democristians. A més, també ha remarcat que la decisió s'ha pres per 16 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions, un resultat que considera un marge molt estret per a una decisió que ha qualificat de transcendental.

Els independentistes, que han votat en contra d'aquesta decisió, reclamen ara un congrés extraordinari per definir si el partit aposta per la independència o no, i també per definir si continuaran amb CDC en les eleccions del 27-S.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut