Mick Jagger en un concert dels Rolling Stones l'agost del 2019 a Califòrnia (REUTERS/Mario Anzuoni)
Mick Jagger en un concert dels Rolling Stones l'agost del 2019 a Califòrnia (REUTERS/Mario Anzuoni)

Els Rolling demandaran Trump si continua fent servir les seves cançons als mítings

Els Rolling Stones han demanat al seu equip d'advocats que estudiïn com impedir que Trump pugui fer servir els temes de la banda

RedaccióActualitzat

"You can't always get what you want", "No sempre pots aconseguir el que vols". És el que fa temps que els Rolling Stones diuen a Donald Trump. El grup britànic no vol que el president dels Estats Units faci servir les seves cançons en els actes de campanya. Trump, però, no els ha fet cas. Ara, la banda de Mick Jagger amenaça amb accions legals.

En un comunicat, els Rolling Stones expliquen que han demanat al seu equip d'advocats que estudiïn el cas per impedir que Trump pugui fer servir els temes de la banda. El grup s'ha posat en contacte fins i tot amb BMI, Broadcast Music, Inc., una de les associacions més importants que protegeix els drets d'autor.

Si la campanya de Trump no fa cas, els Stones amenacen amb una demanda:

"BMI ha notificat a la campanya de Trump en nom dels Stones que l'ús no autoritzat de les seves cançons constituirà una violació del seu acord de llicència. Si Donald Trump ignora l'exclusió i hi persisteix, s'enfrontarà a una demanda per reproduir música de manera no autoritzada."

Trump va fer servir la cançó "You can't always get what you want" en el seu últim míting a Tulsa, a Oklahoma. Però aquest no és el primer cop. El 2016, en l'anterior campanya presidencial, els Rolling ja van haver de demanar al candidat republicà que no fes servir les seves cançons. Llavors, Trump posava als seus mítings "Start me up", "You can't always get what you want", "Sympathy for the Devil" i "Brown sugar". No van ser l'únic grup, Adele i R.E.M també es van queixar de l'ús de les seves cançons.

En aquesta campanya està passant el mateix. La família de Tom Petty, mort el 2017 per sobredosi, ja va advertir el president Trump que no fes servir "I will not back down" en el míting de Tulsa. En un tuit, la família de Petty va considerar que, a més de no haver estat autoritzat, el cantant mai hauria volgut que la seva cançó fos utilitzada "en una campanya d'odi". 

 


Pot Trump fer servir les cançons?

Més enllà de les queixes dels artistes, el dubte és si Donald Trump té dret a fer servir les cançons, un cop pagats els drets d'autor. BMI aclareix que la campanya té una llicència per a entitats polítiques i té dret a accedir a més de 15 milions de cançons. Aquesta llicència, però, inclou una clàusula que permet els artistes excloure del llistat de cançons les seves obres. Això és el que han fet els Rolling Stones i si ara Trump continua fent servir les seves peces, s'exposa a una demanda.

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
Anar al contingut