Els robatoris en interiors de vehicicles eren l'únic delicte que s'havia disparat (Google Street View)

Els robatoris en vehicles a Banyoles baixen gairebé un 80% amb la detenció d'un sol veí

Aquests delictes havien pujat estrepitosament fins que el jutge va decretar l'ingrés a presó d'un veí de la ciutat

RedaccióActualitzat

La detenció d'un sol veí de Banyoles implicat en diversos robatoris a cotxes ha fet baixar gairebé un 80% aquests delictes.

I és que els robatoris a l'interior de vehicles havien pujat estrepitosament entre l'1 de setembre de l'any passat i el 31 d'agost d'aquest 2022, amb 137, mentre que durant el mateix període previ a l'esclat de la pandèmia (entre setembre del 2018 i agost de 2019) només n'hi va haver 26.

La dada s'ha donat a conèixer a la Junta de Seguretat Local, que s'ha celebrar aquest dimecres al municipi. Durant la reunió amb els diferents cossos de seguretat s'ha constatat que els fets delictius s'han estabilitzat i registren xifres similars a les d'anys anteriors, tal com ha destacat l'alcalde, Miquel Noguer:

"Nosaltres teníem una excepció amb els robatoris a interior de vehicle i en aquest cas hi ha un abans i un després de la detenció d'una persona que majoritàriament portava a terme aquests robatoris."

Segons ha explicat Ràdio Banyoles, el lladre reincident és un home de 29 anys veí de la ciutat, que acumulava una vintena d'antecedents per robatoris a vehicles i, finalment, el jutge en va decretar l'ingrés a presó a finals d'abril.

A la reunió hi han participat els diferents cossos de seguretat que intervenen a la ciutat (Ajuntament de Banyoles)

El director dels Serveis Territorials d'Interior, Jordi Martinoy, ha remarcat que Banyoles es troba en un moment de "contenció" pel que fa als delictes i que, malgrat al repunt de robatoris a vehicles, el municipi està "fins i tot, per sota de la mitjana dels últims anys".

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut