El mapa de les eleccions del 28A a Barcelona per barris
El mapa de les eleccions del 28A a Barcelona per barris
Barcelona

El mapa dels resultats de les eleccions del 28A a Barcelona carrer a carrer

ERC s'imposa en 38 dels 73 barris que hi ha a Barcelona; el PSC , en 29; Ciutadans, en 4, i En Comú Podem, en 2

Actualitzat

Barcelona es va tenyir del groc en les passades eleccions del 28A, després que Esquerra Republicana hi va guanyar en unes eleccions generals per primera vegada des del restabliment de la democràcia. Esquerra va guanyar pràcticament a tot arreu, excepte a les zones més pròximes al Besòs, on han guanyat els socialistes.

ERC ha guanyat en 38 barris dels 73 que hi ha a Barcelona. S'ha imposat a tots els de l'Eixample i Gràcia, la majoria a les Corts, així com també a 6 dels 11 barris d'Horta-Guinardó, al Clot, Sant Andreu, Sants, Poble-sec, Sarrià, Vallcarca, Vallvidrera i Poblenou.

El PSC, per la seva banda, ha guanyat en 29: al Carmel, Vall d'Hebron, la Guineueta, Torre Baró, Trinitat Vella, Bon Pastor, el Raval o Sant Pere, entre d'altres. De fet, s'ha imposat a tot el districte de Nou Barris.

Ciutadans, per la seva banda, s'ha fet lloc a la zona alta de la ciutat guanyat en quatre barris: la Bonanova, les Tres Torrres, Sant Gervasi Galvany i Pedralbes, mentre que En Comú Podem només ho ha fet en dos: al barri Gòtic i a la Clota.

Ni el PP ni Vox han guanyat en cap barri; el PP només ho ha fet en una secció censal, de Sant Martí de Provençals, un barri, però, en què s'ha imposat el PSC.

La secció censal és la unitat més petita amb què es comptabilitzen els resultats. Barcelona en té 1.068. El groc també s'hi ha imposat. ERC va guanyar en 617; el PSC, en 365; Ciutadans, en 44; En Comú Podem, en 21; Junts per Catalunya en 20 i el PP, una. Mentre han augmentat els vots de republicans i socialistes, en Comú Podem i el PP han caigut considerablement a tota la ciutat.

Amb aquest mapa interactiu es pot veure, per exemple, un barri tenyit pràcticament d'un color, però que en una secció en concret la victòria és per a un altre.

 

Entre altres curiositats, es pot veure que hi ha una única secció censal a tot Barcelona on guanya el Partit Popular. És l'única pintada de blau i correspon a blocs d'edificis construïts als anys 60 per allotjar-hi policies que treballaven al complex de la Policia Nacional a la Verneda. La segona força va ser Ciutadans, i Vox va obtenir gairebé els mateixos suports que Esquerra Republicana. En aquesta secció, el PP acostuma a imposar-se en totes les eleccions, excepte les del 21 de desembre de 2017, quan va guanyar Ciutadans.

 

I aquest és el mapa per barris:

 

Durant la nit electoral hi va haver un frec a frec d'ERC amb el PSC, dibuixant una ciutat partida per la meitat. Per districtes, ERC va guanyar a les Corts, a Sarrià-Sant Gervasi, l'Eixample, Gràcia i Sants-Montjuïc mentre que els socialistes pintaven de vermell Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella.

 

Les dades han estat facilitades per les subdelegacions del govern espanyol a Catalunya i són provisionals. Les geometries de les seccions censals són de l'Institut d'Estadística de Catalunya i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2018).

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
Anar al contingut