La Vila Universitària de la UAB té uns 2.000 allotjaments per a estudiants (ACN/Norma Vidal)

Els residents de la vila de la UAB, aïllats a l'espera d'un cribratge per un brot de Covid

S'han detectat 24 positius i 20 estudiants més estan pendents del resultat d'una PCR

Actualitzat

La Universitat Autònoma de Barcelona UAB aïlla tots els residents de la Vila Universitària per fer un cribratge massiu arran dels 24 casos positius detectats aquest dimecres.

Salut ha anunciat que se'ls faran proves PCR entre dijous i divendres, per "detectar casos asimptomàtics i poder tallar el més aviat possible les cadenes de transmissió". El rectorat de la UAB ha enviat un comunicat als residents perquè no es moguin del seu allotjament:

"Entre avui i demà es farà un cribratge massiu a totes les persones residents, que hauran de guardar quarantena fins a conèixer el resultat de la prova o més enllà si el resultat és positiu."


La Universitat ofereix als residents "ajuda perquè puguin accedir a serveis com alimentació i bugaderia" i insta a mantenir "unes estrictes normes de comportament per garantir la seguretat individual i col·lectiva".

Salut va confirmar dimecres un brot de Covid-19 que afecta 24 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la UAB. A banda dels casos positius, que va avançar el diari ARA, hi ha 20 estudiants més que estan pendents de rebre el resultat d'una PCR.

Els alumnes positius són asimptomàtics o tenen símptomes lleus. Aquest primers estudiants afectats ja estan aïllats en habitacions individuals, tal com ja preveia el protocol previst per la universitat a l'inici del curs.

La UAB ha obert un expedient informatiu per investigar l'origen del brot que, segons han assegurat a TV3, se circumscriu a la vila universitària on resideixen aquests estudiants, tots alumnes del campus de Bellaterra.

La Vila Universitària de la UAB té una capacitat per a unes 2.000 persones; ara, en situació de pandèmia, hi resideixen un miler d'estudiants. Es tracta d'un complex residencial pròxim a la universitat per allotjar estudiants i docents.

ARXIVAT A:
SalutUniversitatCovid-19
Anar al contingut