Felip VI i Trump, el 20 de juny de 2018, en l'anterior visita del rei a la Casa Blanca
Felip VI i Trump, el 20 de juny de 2018, en l'anterior visita del rei a la Casa Blanca

Els reis Felip i Letícia visitaran Trump a la Casa Blanca el 21 d'abril

El president dels Estats Units rebrà els reis d'Espanya en una visita que vol que serveixi per "celebrar l'estreta amistat entre els dos països"

Actualitzat

Els reis d'Espanya, Felip i Letícia, faran una visita d'estat a la Casa Blanca el proper 21 d'abril.

El president dels Estats Units, Donald Trump, rebrà els reis d'Espanya, que ja van reunir-se amb ell el juny del 2018.

La Casa Blanca ha anunciat la visita els monarques en un comunicat que assenyala que la reunió servirà per "celebrar l'estreta amistat entre els dos països":

"La visita permetrà celebrar l'estreta amistat entre els dos països i la nostra història compartida i reafirmar els nostres compromisos per afrontar junts els desafiaments globals d'avui en dia."

 

 

Fonts diplomàtiques espanyoles assenyalen que la visita és una invitació personal de cap d'estat a cap d'estat. Segons el govern espanyol, la visita reflecteix l'"excel·lència" de la relació entre tots dos països:

"Servirà per reflectir, al més alt nivell, l'excel·lència i intensitat de les relacions bilaterals i la història en comú compartida."

 

 

Tercera visita d'estat de Trump

L'última vegada que els reis espanyols van viatjar als Estats Units va ser el juny del 2018, en una gira que els va portar a Nova Orleans, San Antonio i Washington, on els van rebre Donald i Melania Trump.

 

El matrimoni Trump i els reis espanyols, durant la visita del juny de 2018
El matrimoni Trump i els reis espanyols, durant la visita del juny de 2018 (EFE)

 

En aquella reunió, el president dels Estats Units va expressar el seu desig de visitar Espanya i va qualificar d'"excel·lent" la relació comercial i en matèria de defensa entre els dos països.

Fonts diplomàtiques apunten que la visita inclourà un sopar d'estat, que serà la tercera d'aquestes característiques en el mandat de Trump. Anteriorment, n'han organitzat per al president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre australià, Scott Morrison.

 

La visita de Felip i Letícia arriba en un moment en què les mesures proteccionistes de Trump han causat malestar a la Unió Europea.

El mes d'octubre, els Estats Units van imposar uns aranzels per valor de 7.500 milions de dòlars a la UE, que afecten principalment Espanya, Alemanya i França, després d'una decisió de l'Organització Mundial de Comerç (OMC) a favor de Washington pels subsidis que va rebre el fabricant d'avions Airbus.

 

 

 

ARXIVAT A:
Felip VITrump Estats Units
Anar al contingut